БГ: Скуп подршке - Будућност Србије

Емисари из целог света долазе у Београд да ми кажу - учини нешто за Албанце, умили се мало њима, да би укинули таксе, а мој одговор је да ништа нећемо учинити.

Србија 19.04.2019 | 18:44
БГ: Скуп подршке - Будућност Србије
Приштина мора да укине таксе, да би се разговарало, поручио је вечерас председник Александар Вучић.

"Мој одговор, наш одговор, одговор јединствене Србије, без обзира што то неће бити лако учинити је - ништа нећемо да учинимо. Много тога смо учинили, ред је да се ви понашате цивилизовано, нормално", рекао је Вучић.

Он је истакао да није нормално да се уводе таксе на робу у 21. веку и да могу да прете, да врше притисак какав хоће, Србија је рекла - повуците таксе, разговараћемо.

"А, ми вама да чинимо уступке, да бисте рекли да је Србија понижена и поражена... наш одговор је јасан", рекао је председник Србије.

Он је нагласио да постоји само једна ствар коју је горе изгубити од главе, и која је најскупља на свету - образ, и то, поручио је, не би требало да забораве ни они на Западу, ни Албанци.

"Образ је најскупља ствар на свету. Немојте никад да покушате Србији да га укаљате", подвукао је Вучић.

Он је пренео да је данас на скуп у Београд са КиМ дошло око 7.500 људи, а да десетак аутобуса није било дозвољено да пређу административни прелаз.

Како је рекао, када је видео толики број Срба са КиМ, није се само радовао томе, иако му је неизмерно драго, јер је то за њега и највећи терет око врата, који је неко могао да му стави.

"Знам колика је моја одговорност и брига за људе на КиМ. Неће нам бити лако и зато још једном хвала што сте у оволиком броју дошли. Без вас оволико, не бих могао да изађем пред Сија, Путина, Меркел, Макрона у наредних неколико дана", истакао је српски председник.

Јединствени буквар и јединствена читанка



Хоћемо да направимо јединствени буквар и јединствену читанку за сву српску децу, без обзира која им је земља матична, рекао је вечерас председник Александар Вучић у Београду.

"Тиме се уједињујемо, а никога не угрожавамо", поручио је са великог митинга у оквиру кампање "Будућност Србије".

Како је навео, хоће да учимо од оних који су успели да сачувају свој језик, писмо и културу, попут Немаца, који су прошли тешка времена, али и данас су међу најмоћнијима у свету.

Знам, додао је, да имамо безброј националних проблема и велике притске, али, чувајући језик, писмо и културу, како су учинили Немци, "иако ми нисмо тако велики, мали смо бројчано,", али смо довољно поносни да смо свесни изазова који су пред нама.

"Знам да ме нисте бирали да бисте слушали оно што волите, већ да радим оно што је најтеже, али и да би Србија живела боље, а грађани имали будућност", поручио је окупљеним грађанима.

"Јединство српског националног корпуса нико не може уништити"



Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас са скупа "Будућност Србије" да су сви Срби у региону који су дошли у Београд показали да, у ма колико држава да живимо и колико проблема да имамо, да јединство српског националног корупуса нико не може да уништи.

"Да не може ништа да нас раздвоји, јер припадамо истом народу и имамо исти језик и исту културу", нагласио је Вучић.

Захвалио је свим људима који су дошли из свих делова Србије, КиМ, Војводине, Шумадије, истока и југа и запада Србије, али и Србима из Републике Српске, из Црне Горе, Северне Македоније, Вуковара, Книна, Кистање и других делова Хрватске.

"Када се нешто лоше догађа у Београду, то једнако брине и Србе у Приједору и Пљевљима, без обзира на то што живе у другим државама, а и ми бринемо када се нешто Србима дешава у Шамцу или Херцег Новом".

Поручио је да Србија поштује територијални интегритет сваке землеј у региону и да никог нисмо увредили или угрозили.

"Имамо право да се зовемо Србима, никога не угрожавајући и чувајући национални идентитет и да чувамо српски језик и да бранмо српско ћилрилично писмо", поручио је Вучић.

Каже да су грађани који су дошли у толиком броју показали вечерас колико људи поштује рад, труд и марљивост.

"Хвала, драги пријатељи, показали сте да дела цените много више од обећања, да поштујете оне који хоће пристојну Србију и модерну и успешну Србију,а да не поштујете оне који би Србји само да прете и да је руше. Вечерас за разлику од свих других, о онима који су политички противници нећу рећи ниједну реч, већ о нашој Србији и будуцности ћу говорити", навео је Вучић. 

Подсетио је да је Београд тражио компромис са Албанцима, али многи у свету нису, каже, разумели колико смо били спремни за компромис и гледали су само да на сваки начин понизе Србију.

Подсетио је да је Београд испунио све обавезе из Бриселског споразума, а Приштина ни једну једину - Заједницу српских општина.

"Када смо разговарали, молили смо и упозоравали да не формирају косовску војску, да није чак ни с складу са тзв. косовским уставом, а чак је и генерални секретар на то упозоровао, а они су је оформили. Када смо молили да не иду даље у то, увели су таксе, којима треба економски да униште Србе. Молио сам их у Бриселу пре 6 месеци, да не доносе платформу која није за дијалог, рекли су да се неће појавити на дневном реду, а онда су је баш такву изгласали", констатовао је Вучић.

Мој посао као председника Републике је да чувамо мир, поручује председник.

"Ми Срби можда смо и највисе ратова имали у 20. веку. Желим да у 21. немамо ниједан, да прицамо о нашим јунацима са Кошара и из других ратова, али да немамо нове јунаке, да нам јунаци буду они који ће да извозе софтвере, наше најбоље производе у свет, да пробамо да направимо такву политику да идемо у корак са светом, будемо бољи од других", рекао је Вучић.


Митинг Будућност Србије одржан је вечерас на Тргу Николе Пашића испред Дома Народне скупштине.

Неформални део митинга "Будућност Србије" почео је концертом Аце Лукаса, а затим је на бину изашао Бора Ђорђевић.

На скупу присуствују и грађани Републике Српске који су дошли да дају подршку предсједнику Вучићу и Србији.



У Београду на скупу Будућност Србије је и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, који стоји уз предсједника Србије Александра Вучића.

Према процјени полиције на скупу у Београду присуствује преко 120 хиљада грађана.

БН ТВ

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

ПЛАЦКО

19.04.2019 16:49

Подјелили народ у српској па сад подјелили народ у Србији,Та двојица психопата под хитно ван из политицког утицаја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

19.04.2019 17:36

Састали се два лицемјера али упркос све сто су стекли или хоце пред вратима су им Амери Њемци Феанцузи Енглези и не зреба висе а да не бројим Турску која посматра и само сути па срби изволите..

Name

Сале

19.04.2019 19:17

Цркнут ћете од муке... гледајте сложне Србе и пукните од муке душмани.

Name

Радојица

19.04.2019 20:39

Квислинзи и остали српски непријатељи знам да вам данас није драго али живот није само мед и млијеко.

Name

Ре Радојица

19.04.2019 21:26

А је ти гарант имас веселу свеску из 4 основне као задњу процитану књигу.То прогласавање сваког паметног Србина за издајника је вец постало огавно.На примјер Слободан Јовановиц је био издајник.А ових 2 милиона плацених да додју мање вриједи од једног Србина са Стенфорда.Нема јединства медју нама.Никада.

Name

Драсковиц

19.04.2019 21:40

Имао је Вук и веце митинге па заврси код Дане.Куци.Јел ово знаци да сте паметни.

Name

РЕ САЛЕ

20.04.2019 03:44

Нису ово слозни срби.Ово су срби по задатку.Да нису досли не знам гдје би висе радили.Из РС их је досло неколико хиљада.

Name

Ре Радојица

20.04.2019 05:22

Али што нама Србима ни са једним предсједником, живот је био далеко од меда и млијека. Након говора у Газиместану, све нам је кренуло наопако, а бојим се будале не науче ни на својим грешкама. Ми смо жељни система, али нам је ипак дражи култ личности и понос без покрића.

Name

Дјунта бл

19.04.2019 16:50

Е, ако им је Вучић будућност онда ће остати заковани за садашњост! У сваком случају суосјећам са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.04.2019 07:07

"Додик је најобичнији трабант тренутног режима у Србији, монета за поткусуривање..."

Name

БЛ

19.04.2019 17:10

Знам да вам није лако гледати овај велицанствен скуп али ста ја ту могу.Народ је изабрао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бл

19.04.2019 21:40

Милосевиц је имао велицанственије митинге,ови су мале маце за Слобу,кад год смо се дивили овој вјестацкој слози,плацали смо високу цијену.Питање свих питања,засто власти треба митинг кад имају подрску народа,ови сто су досли на митинг,није потврда да Србија иде правим путем,ово је све киц,јер се нас Доди лијепи за сваку власт,свака задња власт му најбоља,трају дуго јер назалост нисмо као народ вецински дозивјели катарзу.

Name

Јоја

19.04.2019 17:30

Нек Бора разгули ону: "Погледај дом свој андјеле, Све сами богаљи и проклети...."

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИМ

19.04.2019 17:41

АКО СЕ НЕ БУДУ ОСМЈЕХИВАЛИ ВЕЛИКОМ ВОДЈИ..БИТ ЦЕ КАЗЊЕНИ..КО И МИ ОВДЈЕ..АЛ МИ ОДОСМО...БОЗЕ СТА УРАДИСЕ СА НАРОДА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

19.04.2019 17:53

гдје су градјани из БЛ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

19.04.2019 18:03

Србија и Република Српска, лосе, лосијје, најлосије, данас. Пласим се да це сутра бити јос лосије. Питам се да ли се ови са слике запитају ста це бити прекосутра?

ОДГОВОРИТЕ
Name

питам се

19.04.2019 19:13

у којој функцији је тамо додик ? пресједниство БИХ се не мијеса у оваква догадања у Србији. питам се ста мисле она двојица у СА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

19.04.2019 20:09

ћуте и чекају прилику да му потуре лигуре,али није ми што ће он најебати,него сјеба и нас обичне смртнике...која туга..дезертера сте изабрали да нам уништи оно за шта гинусмо...

Name

Ре.

19.04.2019 20:35

Додик је држављанин Србије,тако гласа,сад је у друштву свог председника. Кога је брига шта мисле они из Техерана

Name

Истине ради

20.04.2019 05:55

Испред фамилије своје тамо је Додик Милораде. И имовина његова тамо је, некретнине и слично, тамо су послови његови, инвестиције, станоградња, друга градња, има тога...

Name

ре питам се

20.04.2019 06:23

Питам се и ја, како је најављен његов говор, то је кључно, ако је као члан предсједништва БиХ онда је то пренос надлежности, јер РС има предсједника, ако је најављен као предсјеник снсд-а РС то је онда ОК. најава његовог говора је уједно и одговор, можда је неко гледао па нека нам каже. Углавном ови политичко-популистички митинзи су остали само у Србији, нигдје тога више нема.

Name

Тина

19.04.2019 21:15

Ако укинете таксе,разговарацемо о признању Косова и уласку БиХ у Нато .Како нас само возају ова два пробисвета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.04.2019 06:18

“Никад нам боље није ишло.” А јавни дуг дуплиран са 15 на 30 милијарди долара, а ниједан пројекат није завршен.

Name

неко

19.04.2019 21:47

Овај митинг може да смета само окорјрлим непријатељима српског народа, протекао је мирно, достојанствено, сви који су се обратили многобројним грађанима имали су цивилизован, избалансиран говор, који никога не вријеђа, напротив. Задовољство их је било и слушати и гледати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

20.04.2019 14:20

А ко су то непријатељи понизени обесправљени сиромасни Срби сви Срби који другације мисле или казу да несто не ваља.Сви Срби који нису припадници СНС или СНСД сви они који мисле својом главом и боре се за своја основна људска права.Да и то су највеци Српски непријатељи.Сто нисте одрзали тај скуп у Нису или Врању засто не у Бујановцу Новом Пазару.

Name

док

19.04.2019 22:59

Бора изашао на бину....? Значи, готово је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

20.04.2019 00:28

Србија најсиромаснија у Европи,послије БиХ,а он прица о будуцности Србије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

20.04.2019 06:15

Срби не требају ништа да говоре. Има ко ће умјесто њих, испред њих, за њих, у име њихово. Ево рецимо Додик Милораде за Србе са лијеве, а Вучић Александре за Србе са десне стране ријеке Дрине. И зато памет у главу, а главу доље, и језик за зубе. Давно још онај архипастир, што га и грешна и дужна посветише, рече и записа: На небу бог, на земљи господар, у кући домаћин. Ето, то је та чаробна формула, универзална матрица власти и владања. Демократија за србе, демократија по мјери српских поглавица и доглавица.Самодржачка аутократија и аутаркија, волунтаризам, импровизација и блеф. И све више на банану подсјећа. Није добро нити ће бити, нису изгледи.

ОДГОВОРИТЕ