МК: Новак за 69 минута до четвртфинала!

Ђоковићу ветар био тежи ривал од Фрица.  Новак Ђоковић лако се пласирао у четвртфинале Мастерса у Монте Карлу.  Српски тенисер није имао тежак задатак против мало познатог ривала.

Тенис 18.04.2019 | 14:45
МК: Новак за 69 минута до четвртфинала!
Српски тенисер је за нешто више од сат времена игре савладао Тејлора Фрица са 6:3, 6:0.

Ђоковић ће у наредној рунди играти против Руса, Данила Медведева, кога је савладао у сва три претходна окршаја.

Није Новак импресионирао против Фрица у четвртак, али ниједног тренутка Американац није био у прилици да га угрози.

Већи проблем за првог тенисера света био је јак ветар који је ометао Ђоковићев сервис.

У четвртак наступа и други српски представник у кнежевини, Душан Лајовић игра против четвртог носиоца Доминика Тима из Аустрије.

Овог пута није било ни проблема, ни нервозе.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић намучио се против Филипа Колшрајбера у овосезонском "дебију" на шљаци, током ког је разбио рекет из беса, али је ипак елиминисао упорног Немца у три сета (6:3, 4:6, 6:4).

Дан касније, ривал најбољег тенисера света био је мало познати Американац Тејлор Фриц (65. на АТП листи), који није успео да направи и треће изненађење у Монте Карлу:

Ђоковић - Фриц 2:0 (6:3, 6:0)

Као што резултат говори, у првом сету је било равноправне борбе по снажном ветру, а у другом не. Ђоковић је тријумфовао, али и сачувао снагу за дуел против Данила Мадведева, који је у четвртак савладао Стефаноса Циципаса (6:2, 1:6, 6:4), након сата и 47 минута игре.

Одмах након успеха руског играча, Ђоковић је изашао на терен и почео меч са четири гема у којима није било брејк шансе. Ветар је правио проблеме обојици, али је Новак ипак убацио у додатну брзину и одузео ривалу сервис у петом гему. Исто је урадио и у следећој прилици, па је вођством 5:2 најавио брзи крај сета.

Први сет је трајао тачно 40 минута и био је увод у други, рутински завршен за мање од пола сата. Новак није ривалу дозволио ниједан освојени гем и направио је шест "брејкова" заредом!

Меч је завршен за 69 минута.

У 21. веку Рафаел Надал је освојио 11 пута Монте Карло, два пута је тај трофеј припао Новаку Ђоковићу (2013. и 2015. година), као и Хуан Карлос Фереро (2002, и 2003. година), док по један трофеј имају Вавринка, Корија и Куертен.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар