МК: Новак и Душан играју за четвртфинале!

Мастерс у Монте Карлу дошао је до осмине финала, а на теренима биће два српска тенисера – Новак Ђоковић и Душан Лајовић.  Велика америчка нада напада Новака.  Ђоковић у 3. колу мастерса против Фрица.

Тенис 18.04.2019 | 11:00
МК: Новак и Душан играју за четвртфинале!
Ђоковић је пласман у осмину финала обезбедио победом над Филипом Колшрајбером, а Лајовић изненађењем против Давида Гофана.

Њих двојица ће представљати Србију и покушати да се пласирају у четвртфинале, што ће бити један од већих успеха у каријери за Лајовића, а оправдање очекивања за Ђоковића.

Новак за противника има Американца Тејлора Фрица, са којим се до сада није састајао, а њихов меч на програму је на Централном терену као други по распореду. Почетак се очекује око 12.30, након што дуел заврше Данил Медведев и Стефанос Циципас.

Душан се састаје са фаворизованим Аустријанцем Домиником Тимом, којег није успео да победи ни на једном од претходнихи пет дуела (свих пет на шљаци). Њихов сусрет је трећи на Терену принчева, почетак се очекује око 14 часова, то јест кад се заврше мечеви Пеља – Чекинато и Нори – Сонего.

Поред тих дуела, најзанимљивији догађај биће и дуел Рафе Надала и Григора Димитрова, који ће се одиграти после Новаковог.

У осмини финала Монте Карла састају се још Фоњини – Саша Зверев и Ербер – Ћорић.

Одбранио је Новак Ђоковић бодове из Монте Карла од прошле године, сада крећу у мисију да дописује поене на АТП листи. Најбољи тенисер света није одушевио игром у другом колу против Филипа Колшрајбера, а на трећем степенику га чека велика америчка нада Тејлор Фриц (око 12.30, Спортклуб1).

Момак из Калифорније је скренуо пажњу на себе још 2016. године, када је постао други најмлађи амерички тенисер икада који се домогао финала једног АТП турнира. Није успео и да подигне пехар у Мемфису, зауставио га је Кеи Нишикори.

Ипак, од тог успеха, Фрицова каријера напредује спорије него што се очекивало и пре овог турнира је био 61. на АТП листи.

Све, дакле, зависи у овом дуелу од Новака Ђоковића. Забрињава форма српског тенисера, који је рано испао у Мајамију јер је био „зарђао“, па га је исто дочекало и у Мајамију, а сада је и после победе на мишиће над Колшрајбером рекао исто – да је мало зарђао.

С обзиром на то да се топи део сезоне у којем Ђоковић може само да осваја бодове, очекује се да Новак заигра најбоље што уме и пробије се макар до полуфинала Монте Карла, где ће га, ако је судити по жребу, чекати Доминик Тим.

Аустријанац ће морати најпре да данас укрсти рекете против још једног Србина, Душана Лајовића, који је одушевио сјајном игром и победом над Давидом Гофаном. Лајовић је до сада био лак залогај за Тима, који га је победио свих пет пута, а Душан је само једном успео да освоји сет.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар