ВАР га је учинио најсрећнијим човјеком на свијету!

Да није било ВАР-а, Кристијан Ериксен би вероватно до краја живота жалио за потезом који је направио у надокнади времена меча Манчестер сити – Тотенхем (4:3).  Ериксену лакнуло: Најсрећнији сам човек на планети! Сон: Никада нисам видео нешто слично овоме! Тотенхем сања на јави. . .

Фудбал 18.04.2019 | 10:30
ВАР га је учинио најсрећнијим човјеком на свијету!
Секунде су делиле Спурсе од сензационалног пласмана у полуфинале Лиге шампиона, када је Данац, иначе кључни играч тима, буквално асистирао противнику за гол Рахима Стерлинга.

Тај погодак би елиминисао Тотенхем, а послао Сити међу четири најбоља клуба у Европи, да није било ВАР технологије.

Турски судија Џунејт Чакир је усвојио сугестију колега који су прегледали успорени снимак и поништио поготак "Грађана" због офсајда Серхија Агуера пре асистенције за Стерлинга.

"Морам да будем најсрећнији човек на планети. Мислио сам да је све било готово у том тренутку... Прави ролеркостер, дали смо пуно Ситију, чудна утакмица", рекао је Ериксен за БТ Спорт.

Ериксен признаје да је осетио олакшање када је турски арбитар Џунејт Чакир досудио офсајд Агуера.

"После утакмице морамо дубоко да удахнемо, настављамо бајку и занимљиву авантуру", закључио је Данац.

Тотенхем у полуфиналу иде на Ајакс, док други пар чине Ливерпул и Барселона.

Каква је то само била утакмица, једна од оних која ће се дуго памтити и препричавати. Манчестер Сити је добио с 4:3, али је Тотенхем прошао даље. Гол Љорентеа је дискутабилан, а Рахим Стерлинг је дао гол у 93. минуту који је поништен због офсајда.

Кристијан Ериксен је могао да буде трагичар јер је он тај који је изгубио лопту пре тог поништеног гола Стерлинга. Вероватно је њему било најтеже када је видео лопту у мрежи.

И сам то истиче после утакмице...

"Мора да сам у овом моменту један од најсрећнијих људи на планети! Мислио сам да је све готово, али била је то занимљива утакмица. Ролеркостер. Дали смо им много, али смо и добили. Уврнута утакмица. После овога морамо да узмемо дубок уздах, против Ајакса ће бити као у бајци", рекао је Ериксен после меча.

Задовољство је делио и његов саиграч Хјон Мин Сон.

"Никада нисам видео нешто слично овоме. Било је тешко и лудо! Поносан сам на саиграче. Било је лудило! Некада нас ВАР нервира, али данас смо му захвални! Борили смо се заједно 90 минута. Показали смо невероватан карактер и борбу", рекао је двоструки стрелац Сон.

Тотенхем ће у полуфиналу Лиге шампиона играти против Ајакса. Први меч је 30. априла, а реванш 7. маја.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар