Томић: Све наопачке...!

"На оваквом терену, под оваквим притиском, не можеш да добијеш индивидуалном игром", рекао је Звездин тренер након пораза свог тима у трећој утакмици финала.

Кошарка 18.04.2019 | 09:00
Томић: Све наопачке...!
После треће утакмице, скор у финалној серији АБА лиге је: Црвена звезда мтс - Будућност 2:1!

Екипа Милана Томића није искористила прву "меч лопту" за титулу у "Морачи", а шеф струке црвено-белих је након меча детаљно анализирао шта се догодило.

"Мислим да смо контролисали игру у првих 20 минута и да смо одиграли како смо се договорили пред почетак. Договор је био да у трећој четвртини одиграмо још боље, снажније, квалитетније да бисмо могли да добијемо Будућност, а одиграли смо наопачке. Као да сам им рекао - играјте најгоре што можете", изјавио је он на конференцији за новинаре.

"Дали смо осам поена у трећој четвртини, нисмо могли ништа да креирамо у нападу, а ни у одбрани. Ту нам је пала концентрација. Тај део треће четвртине је био кључан и зато смо изгубили. Кад имамо 11 асистенција и 16 грешака, то показује да нисмо играли колективно, већ као појединци. На оваквом терену кад играш тако не можеш да добијеш утакмицу. Резултат је 2:1 и морамо да се спремимо за следећу утакмицу, да покушамо да победимо Будућност на њиховом терену".

Да ли га је Јасмин Репеша нечим изненадио?

"Није било изненађења... Ни у одбран, ни што се тиче напада. Није било детаља који су изненадили. Тактички су одиграли као и на прве две".

Шта је узрок пада црвено-белих у трећој четвртини?

"Концентрација. На оваквом терену и на оваквим условима кошаркашког меча, ако немаш концентрацију сигурно да не можеш да одиграш квалитетеније".

На констатацију да је Стратос Перпероглу очигледно недостајао његовој екипи, Томић је рекао да не би требало причати о онима који нису ту.

"Кога немаш, мораш без њега. Коти Кларк је одиграо добро, дао је 14 поена. Али, није Коти Кларк био узрок, већ наша концентрација. Пали смо под великим притиском и нисмо одиграли сконцентрисано, како је потребно", додао је Звездин тренер на конференцији за новинаре.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар