Јокић: Овај тим Денвера има велико срце!

Центар Денвера, Никола Јокић, био је задовољан после победе Денвера над Сан Антонијом од 114:105.

Кошарка 18.04.2019 | 09:45
Јокић: Овај тим Денвера има велико срце!
Нагетси су тако изједначили на 1:1 у победама у првом колу плеј-офа Западне конференције уочи наставка серије у Тексасу.

Јокић је сусрет завршио са дабл-дабл учинком од 21 поена, 13 скокова и осам асистенција. Уз њега, још тројица у тиму Денвера су сусрет завршили са 20 и више поена, Џамал Мари је постигао 24, Геру Херис 23, а Пол Милсап 20 поена.

"Тренер је рекао да смо ми тим који се никад не предаје. То је истина, ми никад не одустајемо. Изгубили смо прву утакмицу, били смо у минусу 19 поена. Све су то оправдања, али ми се не предајемо. Има нешто у овом тиму. Имамо срце, никад нећемо дозволити противнику да нас победи лагано", поручио је Јокић по завршетку сусрета у "Пепси центру".

Џамал Мари је опет био најефикаснији у тиму Денвера.

"Можда није шутирао тако добро у првом полувремену, али изузетно је опасан када га крене шут. Урадио је то много пута ове сезоне, верујемо му, незаустављив је када уђе у серију. Сјајан је осећај победити тешког противника. Сада следе две утакмице у гостима, надам се да ћемо успети да направимо нешто“, оптимиста је српски кошаркаш.

Један од основних задатака био је свести Ламаркуса Олдриџа на што мањи број поена. Постигао је 20, али је промашио из чак 12 од укупно 20 покушаја.

“Био је знатно агресивнији, погодио је један важан шут у завршници, али мислим да смо га у целини добро чували. Ова победа је генерално олакшање, ми смо млади, а они су искусни и имају много добрих играча. Били смо мало збуњени у почетку“, признао је Никола.

Каже да има још доста ствари које могу да се исправе у игри.

"Можда сам и сам могао бити мало агресивнији, али нисам желео да та моја агресивност поремети ритам наше одбране. Што се тиче офанзиве, имали смо неколико отворених прилика за шут, нисмо их опет искористили. Да смо успели да их погодимо, био бих јако срећан коначним учинком."

Јокић је појаснио на који начин Денвер може да угрози одбрану Сан Антонија.

"Ако је брза трансформација у напад начин да их нападнемо, да им не дозволимо да организују одбрану, да уђу у свој систем, онда треба то и радити. Додавати лопту, поставити темпо како нама одговара, мислим да тако можемо да створимо конфузију у њиховој одбрани", сматра Јокић.

Тренер Мајкл Малоун има огромно поверење у Јокићеву игру. Уколико Спарси наставе да га агресивно удвајају, каже да нема проблем са тим.

"Мислим да сам прилично добар. Немам проблем са тим да проследим лопту до кошаркаша који је слободан. Немам проблем да додаом лопту. Ако силујем шут, то је онда лош шут, зато ћу увек додати лопту неком ко је отворен за шут. То је начин на који треба да играмо", закључио је центар Денвера.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар