МЗТ на корак од повратка у АБА лигу!

Македонци поразили Задар у гостима - 89:83.  "Брејк" у Задру: МЗТ на корак до АБА лиге.  Македонски тим остварио важан тријумф у борби за повратак у највиши регионални ранг.

Кошарка 17.04.2019 | 20:55
МЗТ на корак од повратка у АБА лигу!
МЗТ из Скопља је повео са 1:0 у бараж окршају за опстанак у АБА лиги. Македонски представник савладао је као гост Задар у Арени Крешимир Ћосић са 89:83, па му је за повратак на Јадран потребна још само једна победа пред својом публиком у другој утакмици.

Од самог почетка Македонци су били бољи, а већ после четири минута игре направили су двоцифрену разлику (17:5). Нису се гости заустављали, до одласка на одмор само су увећавали предност, а у једном тренутку МЗТ је водио и са чак 21 поеном разлике (47:26) у 15. минуту.

Задрани нису били расположени вечерас, прекасно су се пробудили у другом полувремену па су на крају успели само да избегну убедљивији пораз. Најефикаснији у редовима МЗТ-а били су Бојић са 24 и Вудард са 22 поена, док је на другој страни у редовима пораженог тима Лука Божић убацио 19 поена. 

Следећи меч овх ривал игра се у Скопљу у уторак 23. априла, а победник серије је екипа која прва дође до два тријумфа.

Почело је "брејком"!

У првом мечу баража за попуну Прве АБА лиге, МЗТ Скопље је остварио важан тријумф. Још два га деле од повратка у први ранг:

Задар - МЗТ 83:89 (18:30, 18:27, 25:22, 22:10)

Поражени финалиста АБА 2 плеј-офа утишао је дворану "Крешимир Ћосић" одигравши сјајно први део меча, у којем је и закорачио ка тријумфу.

Српски крилни центар Андрија Бојић био је најефикаснији у екипи из Скопља са 24 поена (уз девет скокова), а пратио га је амерички бек Џејмс Вудард са 19.

Домаћи тим, који је на моменте био извиждан од својих навијача, није успео да у другом делу меча "извади флеке" са отварања утакмице, иако се Лука Божић (19 поена) трудио да МЗТ не поведе у серији за место у АБА лиги.

Други меч серије на програму је 23. априла у Скопљу од 18 сати, а евентуална мајсторица играће се опет у Далмацији, 30. априла у 17 часова.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар