ЛШ, најава: Порто - Ливерпул...

Савршени Порто на Драгау и 17 процената шанси за пролаз! Ливерпул је, ипак, велики фаворит после 2:0 на Енфилду.

Фудбал 17.04.2019 | 18:15
ЛШ, најава: Порто - Ливерпул...
Формалност. Ако питате Енглезе, потребно је само да прође 90 минута, па да Ливерпул закорачи у полуфинале Лиге шампиона, јер је већи део посла обавио на Енфилду и тешко је веровати – осим уколико нисте навијач Порта – да може да се саплете после два гола преимућства стечена у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона.

Црвени су у међувремену тукли Челси, додатно подигли ниво самопоуздања пошто су опет избили на врх премијерлигашке табеле, барабар са Манчестер Ситијем воде борбу за титулу, а имајући  у виду резултат првог меча, форму, традицију и играчки кадар делује да ће опет на претпоследњу степеницу европског купа, где су лане стигли баш преко Грађана.

Додатно охрабрење за Јиргена Клопа је у утиску да после погодака Набија Кеите и Роберта Фирмина нису потрошени сви ресурси и да његов тим још има резерве. Само је питање да ли ће да запиње као прошле године кад је Португалаце прегазио петардом на стадиону „Драгао“ или ће овог пута бити милоствији, јер већ за викенд настављају енглеско првенство које им је, према одређеним коментарима, чак и важније него јуриш на европску круну.

„Потребно је да будемо у најбољем могућем издању, јер смо свесни Портове снаге на домаћем терену. Уопште ми се не допада амбијент креиран пред реванш. Некако је све чудно. Поготово после сазнања да је у првом мечу све било отворено док нисмо повели 2:0, јер нас је ривал често угрожавао из контранапада“, обазирв је Јирген Клоп, који ће према сазнањима енглеских медија посегнути за три у односу на дуел пре осам дана, пошто је Жоел Матип прележао „жутицу“ и вратиће се у одбрану уместоДејана Ловрена, док је помало изненађујуће што ће Набија Кеиту одменити Џејмс Милнер, а очекује се иВајналдум уместо Хендерсона.

Суштински, ко ће играти на средини и није толико важно, колико је битно да Ливерпул издржи први налет Порта и спречи домаћина да у раној фази меча преполови заостатак. За разлику од пет везаних сусрета на којима су обавезно примали бар по гол, Црвени су на два меча прошле седмице стабилизовали одбрану и не би требало да имају већих проблема. Чак ни ако их Порто притисне, чак и ако је реч о једином учеснику осмине финала који је добио све утакмице пред својом публиком у Лиги шампиона ове сезоне. Додуше, против Галатасараја, московске Локомотиве, Шалкеа и Роме, али тим са Енфилда је куд и камо јачи од свих побројаних.

Против Змајева ће бити и традиција, јер су тимови који су поражени 0:2 у првим утакмицама нокаут фазе европских такмичења од сезоне 1970/71 до данас прошли даље само у 17 процената случајева, па шансе домаћина нису велике, међутим...

„Не постоји жеља за осветом због прошлогодишњих 0:5. То је прошлост. Сад имамо прилику да испишемо историју и не желимо да пропустимо ту шансу. На основу свега што се дешавало прошле седмице видим начин на који можемо да наудимо Ливерпулу. Предност је на страни Црвених, али имамо капацитет да изненадимо. Баш верујем у моје саиграче“, оптимиста је мексички везиста Ектор Ерера, неизоставан шраф у екипи Сержа Консеисаоа.

Пројектовани састави

ПОРТО – ЛИВЕРПУЛ, 21.00

Порто
Стадион: Драгао
Судија: Дани Макели (Холандија)

Порто: Касиљас – Едер Милитао, Фелипе, Пепе, Алекс Телес – Корона, Данило, Ерера, Браими – Марега, Соараеш. Тренер: Сержо Консеисао.
Ливерпул: Алисон – Александар Арнолд, Матип, Ван Дајк, Робертсон – Фабињо, Милнер, Вајналдум, - Салах, Фирмино, Мане. Тренер: Јирген Клоп.

ЛИГА ШАМПИОНА - ЧЕТВРТФИНАЛЕ, РЕВАНШ МЕЧЕВИ

Уторак

Барселона - Манчестер Јунајтед 3:0 (2:0)   /први меч 1:0/
/Меси 16, 20, Кутињо 61/

Јувентус - Ајакс 1:2 (1:1)    /први меч 1:1/
/Роналдо 28 - Ван де Бек 34, Де Лихт 67/

Среда

21.00: Манчестер Сити - Тотенхем /први меч 0:1/
21.00: Порто - Ливерпул  /први меч 0:2/

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар