Ањели: Наша је дужност да честитамо Ајаксу!

Сад сте пуноправни кандидати за пехар Лиге шампиона! Манири великог клуба. . .

Фудбал 17.04.2019 | 20:20
Ањели: Наша је дужност да честитамо Ајаксу!
Узвишена и кад јој се плаће. Пројекат „шампион Европе“ није реализован. Бар не још. Упркос великим улагањима, пре свега у потпис Кристијана Роналда, Стара дама је опет извисила и сезону у којој ће одбранити титулу у Италији може да сматра неуспешном, јер је испала у Лиги шампиона већ у четвртфиналу.

Само, задржала је манире. И свака јој част на томе, јер кад већ није могла да туче Ајакс признала је да су Копљаници од ње бољи. Снажан стисак руке и порука – срећно на путу ка врху Европе.

„Мој посао је да се у одређеним тренуцима појавим у јавности и дам одређене оцене. Прва је да је Ајакс апсолутно заслужено прошао у полуфинале, али истовремено морамо да будемо свесни да смо у последњих пет или шест сезона редовни учесници четвртфинала Лиге шампиона и желимо да наставимо тим путем, да напредујемо из године у годину“, почео је Андреа Ањели, председник Јувентуса, пре него што је почео да сипа комплименте на рачун великана из Амстердама. „Ајакс је клуб који ради циклично. Процес уздизања почео је пре неколико година. Заслужили је да прође, не само због тога што је показао у Торину, већ у оба сусрета. Наравно, ово је такмичење у коме добрих пола сата прави разлику између тога да ли ћете се борити за трофеј или ћети бити елиминисани“.

Први човек торинског гиганта подсетио је да успех екипе Ерика тен Хага никако не може да се подведе под инцдент, јер су у судару са Ајаксом патили многи.

„Ајакс је направио силне проблеме Бајерну, елиминисао Реал и нас и зато је заслужио да пред њим скинемо капу. Наравно да сам као навијач разочаран због испадања, али некад морате да прихватите да је ривал био изванредан. Холанђани су такви целе сезоне. Зато је наша дужност да покажемо спортску културу и честитамо им“.

У свакој Ањелијевој речи приметно је дивљене дечацима који су задивили фудбалску Европу.

„Ајаксово достигнуће подсетило ме на Монаково од пре неклико сезона. Млади играчи, поносно носе дрес клуба који доста вреди на континенталној сцени и има богату традицију у европским куповима. Да сачекамо реванш Манчестер Сити – Тотенхем, да видимо хоћемо ли имати фантастично полуфинале. Ајакс ни против нас није био фаворит, али сад је пуноправан кандидат за пехар Лиге шампиона“.

Јувентусу остаје да се престроји, пресабере, уочи где је погрешио, па од јесени поново крене у јуриш. Вероватно са новим тренером, мада то председник не каже јавно.

„Говорили смо да нам је освајање Лиге шампиона циљ и то ће бити и наредне сезоне. Наш стартни тим из дуела са Ајаксом је релативно млад, може само да расте, да напредује, са Алегријем на клупи. Са Масимилијаном ћемо причати на крају сезоне поводом уговора, а рекли смо и пре месец и по дана да клуб гарантује будућност, континуитет и просперитет свима у Јувентусу. Пред освајањем смо осмог узастопног Скудета, а то је вансеријског достигнуће. Подсетићу вас да је Јувентус пре нашег доласка у клуб био 43 на листи УЕФА, сад је пети, тако да морамо да гледамо шири слику“, додао је Андреа Ањели, председник црно-белих.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар