ПЛ: Кардиф "закувао" борбу за опстанак!

Велшани као гости савладали директног конкурента Брајтон у заосталој утакмици Премијер лиге.  Четири пораза, 360 минута без гола и ето Брајтона на рубу испадања! Кардиф поново жив после победе у гостима - 0:2 (0:1).

Фудбал 17.04.2019 | 10:30
ПЛ: Кардиф "закувао" борбу за опстанак!
Четири утакмице без победе и 360 минута без датог гола значе и дефинитивну кризу у Брајтону. Тим који је добро гурао у већем делу сезоне опасно се срозао у последње време, а поразом од Кардифа (0:2) вечерас код куће дефинитивно је доспео у угрожену зону.

Имају Галебови Криса Хјутона два бода више од Велшана који су први испод црте, али овако како играју тренутно немају шансе да преживе, поготово што их у наредним данима чекају још два гостовања против Вулверхемптона и Тотенхема.

Очекивали су сви много више вечерас, чак се у први тим вратио и опорављени Паскал Грос, али нису домаћини имали решења за сјајне контре Кардифа. Мендез-Лаинг је у 22 минуту мајсторски погодио са 20-ак метара и разгалио гостујућу публику. Све је било готово у 50. када је и Шон Морисон после прекида и центаршута матирао голмана Метјуа Рајана за коначних 2:0.

Брајтон је био потпуно ужасан вечерас, а једину шансу за гол пропустио је ветеран Глен Мари у 94. минуту после покушаја главом.

Важна победа за Кардиф, али пуленима Нила Ворнока права борба за премијерлигашки живот тек предстоји, а највећи тест имаће у недељу када дочекују захуктали Ливерпул на свом терену.

Брајтон и Кардиф ушли су важан међусобни дуел са истим негативним серијама, од по три пораза, али са различитих позиција.

Домаћин је знао да би победом практично осигурао опстанак, а гост да мора да тријумфује како би четири кола пре краја задржао наду да ће и следеће сезоне бити члан елитног друштва.

И завршило се победом Кардифа - 0:2 (0:1), којом је предност Брајтона на 17. позицији смањена на само два бода, додуше уз утакмицу мање.

Прелепим голом у 22. минуту славље гостију је најавио Натанијел Мендез-Ленг, да би Шон Морисон у 50. минуту главом поставио коначан резултат, на асистенцију Виктора Камарасе из слободног ударца.

ДОЊА ПОЛОВИНА ТАБЕЛЕ: Вест Хем 42, Борнмут 41, Кристал Палас 39, Барнли 39, Њукасл 38, Саутемптон (-1) 36, Брајтон (-1) 33, Кардиф 31, Фулам 20, Хадерсфилд 14.

Распоред до краја

БРАЈТОН: Вулверхемптон (г), Тотенхем (г), Њукасл (к), Арсенал (г), Манчестер сити (к).

КАРДИФ: Ливерпул (к), Фулам (г), Кристал Палас (к), Манчестер јунајтед (г).



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар