АБА: Звезда, Партизан и Хрвати дали зелено свјетло!

Још Будућност и Олимпијакос улази у АБА лигу! Грчки великан се не шали!

Кошарка 17.04.2019 | 18:45
АБА: Звезда, Партизан и Хрвати дали зелено свјетло!
Деловало је на почетку као неоснована претња да би се заплашила грчка кошаркашка јавност, али Олимпијакос је више него озбиљан у намери да од наредне сезоне игра Јадранску лигу. После премијерних састанака са челницима такмичења, представници грчког клуба су прешли на следећу фазу и обавили разговоре са људима из главних клубова регионалног такмичења.

Како откивају грчки медији, Олимпијакосови директори Христос Сатвропулос и Христос Бафес су допутовали у Београд где су прво обавили разговоре са представницима Црвене звезде и Партизана око уласка у АБА лигу и добили зелено светло од српских клубова. Потом су исте разговоре обавили са челницима Цедевите и Цибоне од којих су такође добили благослов, а у четвртак ће у Подгорици разговарати са функционерима Будућности.

Пирејци су спремни да прихвате услов АБА лиге према којем би морали да се обавежу на останак у том такмичењу на минимум три године. Олимпијакос је спреман да преговара и о покривању трошкова путовања и боравка у Грчкој за мање клубове којима би то били превелики издаци.

Уколико би Олимпијакос договорио улазак у АБА лигу, такмичење би се вероватно проширило са 12 на 14 учесника, а профитирала би и љубљанска Олимпија која би се спасила испадања у АБА 2 лигу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар