Да ли је баш све до струке?

Андерлехт има четвртог тренера у сезони! Смењен Фред Рутен!

Фудбал 17.04.2019 | 16:15
Да ли је баш све до струке?
Четири везана пораза и пето место од шест учесника плеј-офа. Нешто је морало да се мења, а како је тренер први на удару, Андерлехт је решио да у завршницу сезоне уђе са новим шефом стручног штаба. Уместо Холанђанина Фреда Рутена, великан из Брисела је именовао Алжирца Карима Белхосина за привремено решење, бар док се не оконча суморно првенство, из угла Љубичастих.

Клуб са стадиона „Коснтант ван ден Шток“ је после низа лоших резултата решио да се захвали на сарадњи Рутену, који је водио екипу од јануара, међутим, није успео да је покрене, те је на 13 утакмица освојио само 17 бодова и растанак је био једино логично решење. Мада, какве су потезе вукли у Андерлехту делује да није до струке, већ до селекција играчког кадра, пошто је спортски директор Франк Арненсен направио такав тим који ниједног тренутка није био конкурентан Генку и Клуб Брижу у борби за шампионски трофеј.

Белхосин је некадашњи задњи везни, који је у играчкој каријери највише добацио до Стандарда из Лијежа и Гента, а у тренерској водио Кортрајк, да би последње две сезоне провео као помоћни тренер Андерлехта. Током ове такмичарске године већ је обављао функцију привременог тренера, на два меча, крајем децембра и почетком јануара.

Иначе, Белхосин је четврти стратег Андерлехта од почетка сезоне. Мисију је почео Швајцарац Рене Вајлер, али је отпуштен већ у септембру, затим је ствари покушао да преокрене Хајн Ванхецебрук, да би од јануара шефовао Фред Рутен.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар