Зашто у Азербејџану навијају против Арсенала...?!

Права дипломатско-политичка битка нас очекује уколико Арсенал обезбеди пласман у финале Лиге Европе које се игра у азербејџанском граду Бакуу.

Фудбал 17.04.2019 | 14:45
Зашто у Азербејџану навијају против Арсенала...?!
Трећи пут у каријери би Хенрик Мкхитарјан могао да пропусти меч свог тима у Азербејџану због затегнутих политичких веза између те земље и његове домовине Јерменије.

Као играч Дортмунда није путовао на меч Лиге Европе против Габале (2015. година), ове сезоне ускраћена му је прилика да у истом такмичењу у дресу Арсенала наступи против Карабага, а потенцијално га очекује још једно "забрањено гостовањ" у овој земљи.

Финале овогодишње Лиге Европе, заказано за 29. мај, играће се у престоници Азербејџана - прелепом Бакуу, а није немогуће да у њему заигра и Арсенал...

"Тобџије" су у првом мечу четвртфинала победиле Наполи (2:0) и тако су близу прогреса у полуфинале где их очекује бољи из дуела Виљареала и Валенсије (први меч 1:3), стога су шансе да ће се борити за трофеј све веће и веће.

Самим тим поставља се питање да ли ће Мкхитарјану поново бити забрањен улазак у Азербејџан, чак и када не игра против тамошњих клубова?

Сукоб Јерменије и Азербејџана око области Нагорно-Карабах траје већ годинама уназад и сигурно се неће решити преко ноћи, али постоји шанса да ће УЕФА извршити притисак на домаћина како би Мкхитарјану била издата посебна дозвола за улазак у земљу.

Јермени не смеју да уђу у Азербејџан и поставља се питање зашто је УЕФА уопште Бакуу доделила домаћинство, посебно што Арсенал и други финалиста не би имали исте услове.

ЕСПН пише да су у УЕФА већ разговарали са водећим људима Азербејџана и да ће покушати да реше овај проблем, иако "није стандардна процедура да УЕФА шаље писма у амбасаде где би молила за визе фудбалера у њиховим такмичењима".

Све у свему - у Азербејџану ће навијати "против" Арсенала како би избегли дипломатско-политичку битку и перипетије око уласка Јермена у њихову земљу...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар