У финалу бих волео Младост, Гробари не наседајте!

Овако је тренер Партизана Саво Милошевић одговорио на питање кога би волео у финалу Купа Србије. Порука навијачима: "Не наседајте два пута на Лалатовићеве форе".

Фудбал 17.04.2019 | 14:15
У финалу бих волео Младост, Гробари не наседајте!
Пред Партизаном је једна од битака сезоне. У среду (од 18 часова) дочекује нишки Раднички у првој утакмици полуфинала Купа Србије у којој му је добар резултат пред реванш у Нишу потребан "као хлеб".

Троструки узастопни освајач Купа Србије жели да одбрани трофеј и учиниће све да суморну сезону, колико-толико, учини подношљивом.

"Ово је једна од најбитнијих утакмица у сезони. Има специфичну тежину, с обзиром на све што се дешавало током године. Добрим резултатом можемо доста тога да поправимо. Али, ово је двомеч. Вероватно се неће све решити сутра. Она екипа која буде показала више стрпљена, жеље и воље имаће и веће шансе да се радује", рекао је тренер Партизана Саво Милошевић на конференцији за новинаре.

О стању у екипи каже: "Иде на боље, увек је лакше кад се побеђује, ушли смо у нормалан режим рада у последнијх седам, осам дана, екипа се подиже лагано. Раднички је показао завидан квалитет, искусан је, у многим стварима је у предности, али немамо право да му препустимо улогу фаворита. То немамо право ни ја, ни било ко у клубу. Они немају оптерећење улоге фаворита. Нећу кукати ни овом приликом, а могућности нашег тима су веће него што показујемо".

Упитан у чему је то Раднички у предности, како је навео, Милошевић је одговорио контрапитањем:

"Јесте ли видели табелу?".

Наставио је: "На то сам мислио. Раднички је показао континуитет у односу на нас током сезоне. Морамо то да вреднујемо. Не кажем то да бих тражио алиби, ово је реално сагледавање ситуације".

О тензијама, које су у првенственом дуелу биле веома изражене, као и о начину на који Ненад Лалатовић "диригује" екипи Радничког са клупе, Милошевић каже да је "тактика Талатовића добра по његов тим (Раднички)".

"Надам се да наша публика неће двапут насести на исту фору", додао је Саво Милошевић.

Милошевић не очекује промене у начину игре нишке екипе.

"Очекујем Раднички у истом облику као и досад. Има одлике свог тренера, у смислу енергије и агресије. Наш задатак је да избегенемо стихију и јурњаву на терену. Било која победа је добар резултат пред реванш", каже Милошевић.

Упитан да ли изјаве из Ниша могу да буду додатни мотив играчима Партизана да покажу Радничком да није бољи, Милошевић је овако одговорио:

"Слабо пратим медије и изјаве. Не желим да улазим у ствари које ће ми одвући енергију и концентрацију. Имамо довољно проблема код нас, морамо да се фокусирамо на њихово решавање. Свако има право да изнесе мишљење".

О ПРЕКИДИМА

"Не доносим чаробни штапић. Да не летим после једне победе. Радили смо неке ствари које су више психолошке природе и неке је екипа прихватила. Ништа револуционарно, јер је тешко мењати аутоматизме које је тим стекао у последњих десет месеци. Срећом, имамо искусне играче који брзо препознају ствари, па екипа разуме зашто од ње тражимо корекције".

Тренер Партизана каже да ће на располагању имати готово комплетан играчки кадар, једино што Норвежанин Муса није близу такмичарског нивоа.

"Немања Николић је имао повреду леђа. Није хтео ником да заузима место, то је за поштовање. Поседује потенцијал, може више него што је досад показивао, против Звезде и на још неким уттакмицама је наговестио потенцијал, али сам уверен да ћемо успети из њега да извучемо најбоље".

Да ли је екипи потребан психолог?

"Нисмо стигли тај детаљ да организујемо. О озбиљном раду на том плану можемо да размишљамо од јуна, засад смо мислили да направимо тест, да нам психолог пружи смернице. Немогуће је све радити детаљно, већ да од јуна размишљамо о дугорочнијем решењу. Упркос победи у последњој утакмици, и даље имамо падове током игре у којима можемо бити кажњени и јачим утакмицама. То јесте питање психологије. Самопоуздање произилази из психолошког притиска. Сувише је кратак период да бисмо нешто сад мењали".

Партизанова публика знала је у скоријој прошлости да подбаци, да на трибинама једва буде хиљаду, две људи. Али, знали су и да понесу тим.

"Рекао сам да би са играчима требало да провучемо причу да је домаћи терен наша предност.Да ли ћемо и у којој мери имати подршку са трибина? Пожељно би било. Ако се људи надају да још можемо нешто да урадимо ваљда ће доћи на стадион. Мада, ни ја, ни екипа немамо велико право да се љутимо ако не буде тако", каже Саво Милошевић.

Упитан о другом полуфиналу Купа, у којем играју Црвена звезда и Младост из Лучана и кога би волео у финалу, одговорио је:

"Младост из Лучана".

Извор> мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кад

17.04.2019 13:28

су насјели, кад је Саво М. досао ! Има времена опаметице се.

ОДГОВОРИТЕ