Гордић: Сатерани смо уза зид!

Дешавања из Београда треба да нам буду мотив! “Звезда води, али далеко од тога да је финале готово”, храбри екипу 30-годишњи бек.

Кошарка 17.04.2019 | 12:45
Гордић: Сатерани смо уза зид!
Био је Јасмин Репеша више него расположен да изађе у сусрет свим окупљеним новинарима у Спортском центру Морача и одговори на свако питање, због чега се најавна конференција  пред судар финалиста Јадранске лиге у среду и одужила на добрих пола часа.

На све оно што је шеф стручног штаба Будућности имао да каже, надовезао се и херој Плавих Немања Гордић, који верује да још ништа није готово и да ће се праве борбе тек водити.

“Очекује нас трећи меч и знамо добро како је било. Звезда има предност, на нама је да се позабавимо нашом игром и пробамо да поправимо што више ствари до среде. Постоји доста ствари које можемо да поправимо и ако то учинимо мислим да можемо да смањимо резултат“, признаје човек који је Будућности прошле године донео засад једину титулу шампиона регионалног такмичења.

Мало о детаљима које Будућност мора да поправи у среду...

“Морамо да играмо боље одбрану, то је евидентно. Примили смо превише поена у два меча, дозволили смо Звезди да улази у серије и тако подиже самопоуздање и разлику, а онда и лакше погађа шутеве. Треба да променимо приступ, да играмо са доста више контакта и физички јаче“.

Једно од питања гласило је – да ли има довољно времена да се промени тимски карактер?

“Искрено, нисам сигуран пошто је то ипак јако велика ствар, али се током сезоне видело да можемо много боље од приказаног. Ако нам 0:2 и ова два пораза у Београду нису довољан мотив, онда не знам...“

О игри Црвене звезде није желео да коментарише, већ му је фокус био искључиво на Будућности и како да екипа окрене ствари у своју корист.

“Играмо финале, нормално је да постоји притисак... Ми смо сатерани уза зид, треба да искористимо и тај притисак и све што се дешава да нам то буде мотив да играмо с великом жељом и паметно, па све остало“.

Вратио је филм на атмосферу с трибина дворане “Александар Николић“ у оба меча...

“Што се тиче атмосфере, то је очигледно, видели су и људи који су били тамо. Ми смо тим који је на терену убедљиво изгубио. Сада нам је потребно да нам наши навијачи пруже праву подршку, да се не прави не знам ти ни ја шта, јер смо видели сви шта се десило у Београду. То треба да буде мотив. На терену је било мање-више све у реду, било је мало чарки, али све је то нормално...“

Упркос томе што ће ово бити шести сусрет два клуба, тек други пут се састају у Подгорици.

“Играли смо са Звездом само један меч овде и тада је то било у другом колу, тренер Репеша није био ту. Звезда води, али далеко од тога да је финале готово“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар