Репеша: Пљување је најтрагичнији чин!

Боље да су ме ошамарили! “Немојте да Звезда доживи овде оно што смо ми у Београду, испоштујте ривала”, поручује хрватски стручњак.

Кошарка 17.04.2019 | 11:15
Репеша: Пљување је најтрагичнији чин!
Не стишава се бура у овогодишњој финалној серији Јадранске лиге. После две убедљиве победе Црвене звезде, низа клупских саопштења, али и свега што је тренер Будућности Јасмин Репеша имао да каже на рачун дешавања у дворани Александар Николић, емоције су и даље јаке, а време трећег окршаја неуморно се ближи.

У Подгорици се још слежу утисци из Београда, а у фокусу је и даље на амбијенту у београдском храму кошарке, који је Репеша назвао “атмосфером линча”. На конференцији за новинаре уочи новог, шестог овосезонског сусрета Будућности и Црвене звезде хрватски стручњак говорио је мирнијим тоном и покушао да спусти лопту.

“Хтео бих да искористим прилику и захвалим се навијачима за подршку коју нам пружају целе сезоне, чак и у моментима када ствари нису биле најбоље. Хтео бих и да их позовем и пошаљем им поруку да испоштују противника  усреду, да они не доживе оно што смо ми доживели у Београду. Захваљујем им се унапред за то”, поручио је Репеша новинарима у Спортском центру Морача.

Домаће медије интересовало је да прокоментарише саопштење Црвене звезде, где се клуб с Малог Калемегдана директно обраћа њему.

“Зашто бих ја био мета саопштења”, упитао је Репеша, па наставио:

“Немам шта да додам, осим да сам рекао оно што сам видео, доживео и чуо. И изненађен сам. Нисам никакву душевну трауму доживео. Ипак сам дете одрасло на асфалту, није то за мене новости”.

Ипак, указао је опет на ствар која му је највише засметала – то што је био пљуван од стране навијача, због чега је и сам рекао да ће бацити одело које је носио на другој утакмици.

“Драже ми је да примим шамар, него да будем попљуван, јер је то најтрагичнији чин. Честитао сам Звезди која је више него заслужено славила. Тиме сам почео и завршио конференцију за штампу, али сам у међувремену морао да кажем шта сам доживео, видео и чуо. Намере ми нису биле лоше. И, искрено, не поштујем казне за наслеђе, да се враћа нешто за оно што се пре догодило, то не уважавам”.

Упитан да прокоментарише да ли очекује да би подршка навијача могла да промени ствари набоље, одговорио је:

“Неће се десити нешто дијаметрално супротно, али очекујте одређену адаптацију. Трећа утакмица ће се играти на нашем терену и није довољно бити само у доброј атмосфери да би се победило. Треба бити повезан, дисциплинован, концентрисан...”

Трећа утакмица финала игра се у среду од 19 часова у СЦ Морача, а из клуба истичу да је интересовање навијача огромно.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЦАР

18.04.2019 20:17

ПАЗИ СПОРТСКОГ ТРЕНЕРА ПРВО ТЕ ИСПЉУЈЕ ПА ТИ ЦЕСТИТА НА ПОБЕДИ.БОЉЕ ДА БУДЕ ПОЛИТИЦАР У ХДЗ НЕГО СПОРТСКИ ТРЕНЕР АКО ЈЕ ТРЕНЕР ЈЕР НЕМА НИЈЕДАН УСПЈЕХ У КОСАРЦИ.

ОДГОВОРИТЕ