"Пулицер" за најбоље новинаре

Пулицерове награде за највећи допринос новинарству и умјетности додијељене су синоћ на Универзитету Колумбија у Њујорку, а међу лауреатима су новинске агенције АП и Ројтерс, новинари листова "Њујорк тајмса" и "Лос Анђелес тајмса".

Свијет 16.04.2019 | 08:23
"Пулицер" за најбоље новинаре
Између осталог, награде за фотографију добили су Ројтерс и "Вашингтон пост", док је за истраживачко новинарство признање додељено новинарима "Лос Анђелес тајмса".

"Пицбург пост газет" добио је награду за најновију вест, док је "Саут Флорида сан сентинел" награђен за област извештавања о догађајима од јавног значаја.

Недавно преминула соул легенда Арета Френклин постхумно је добила специјалну награду за "неизбрисив петодеценијски доприност америчкој музици и култури".

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Оља

16.04.2019 06:50

Ма, какво истразивацко новинарство! Било је много тога за истразити, али њих није било. Све је у слузби одредјене политике и сто њој није у интересу, то новинаре "не смије" занимати. Назалост, тако данас функционисе новинарство великих свјетских брендова. "Пулицер" је изгубио на знацају и сумњам да це икада висе бити оно сто је био.

ОДГОВОРИТЕ