Јувеов план за љето: Дибала ОУТ, Феликс ИН!

Читав посао био би вредан око 200. 000. 000 евра. . .

Фудбал 16.04.2019 | 21:00
Јувеов план за љето: Дибала ОУТ, Феликс ИН!
Продај Паула Дибалу, купи Жоаа Феликса! То би могао да буде један од главни летњих циљева Јувентуса када је у питању пијаца. Тутоспорт у данашњем издању пише како Стара дама озбиљно скенира нови бисер европског и светског фудбала, што и не чуди, то раде скоро сви велики клубови Старог континента. Интересовање многих страна само се додатно појачава - а самим тим и бројне спекулације - после бриљантне партије португалског 19-годишњака у првој утакмици Лиге Европе против Ајнтрахта из Франкфурта. Подсетимо, у тријумфу његове Бенфике од 4:2 Феликс је постигао три и насместио један гол...

Торински лист причу наводи на стару воденицу. Пауло Дибала очито нема баш блиставу будућност под Максом Алегријем па као једна од озбиљних опција фигурира продаја Аргентинца како би се обезбедила средстава за куповину Бенфикиног вундекинда. Процене су да би Јуве за Дибалу могао да узме минимум 100.000.000 евра - интересената и те како има, поменимо само неке, попут Ливерпулу, Интера, Бајерна - те да за трансфер Жоаа Феликса не требало доплатити више од 20-30 милиона.    

Пауло Дибала ове сезоне нема тако лош учинак (десет голова и шест асистенција у свим такмичењима), међутим Алегри га често оставља на клупи или рано изводи из игре. Видан је анимозитет између њих двојице. Такође, сарадња са првом звездом тима Кристијаном Роналдом није баш на највишем нивоу. С друге стране Жоао Феликс у својој првој професионалној сезони показује потенцијал велике светске звезде - 15 голова и седам асистенција. Бајерн, Реал, Барселона, оба Манчестера... Сви га имају на радару и Јувеова мисија уопште неће бити лагана.   

Оно што целој причи даје на озбиљности, када је Дама у питању, јесте чињеница да је Феликсов менаџер Жорж Мендеш, заступник Кристијана Роналда. Када је Мендеш доводио Роналда у Торино обећано му је да ће у ближој будућности имати прилику да доведе још једну од својих звезда. Тада се најчешће говорило да би то могао да буде Хамес Родригез. Изненада, у комбинацију би сада могао упадне Жоао Феликс. За италијанског великана свакако атрактивнија "роба", с обзиром да навала у скоријој будућности мора да се реновира и обезбеде адекватне замене за Марија Манџукића и Кристијана, пре свих. 

А навијачима Јувентуса наду свакако може да подгрева и један недавни интервју млађаног Феликса у коме овај каже да му је жеља да заигра у истом тиму са својим идолом - Кристијаном Роналдом. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар