Преокрет: Рома краде Контеа Интеру?!

Борба за новог тренера! Рома и Конте - Има ту нечега! Антонио Конте тренутно је у правном спору с бившим клубом Челсијем, тврдећи да му дугују десет милиона евра, што клуб из Лондона не жели да плати.

Фудбал 16.04.2019 | 20:00
Преокрет: Рома краде Контеа Интеру?!
Италијански медији јављају да је Рома почела преговоре с Антониом Контеом о преузимању позиције шефа стручног штаба следеће сезоне, иако је фудбалски стручњак раније био повезиван с Интером и Миланом.

Конте је тренутно у правном спору с бившим клубом Челсијем, тврдећи да му дугују десет милиона евра, што клуб из Лондона не жели да плати. Још од напуштања "плаваца" летос, Конте је повезиван с повратком у Серију А, а да су за његове услуге најзаинтересованији Интер и Милан.

Сада су, пак, стигли медијски извјештаји према којима је Рома направила први званични корак и ступила у контакт с Контеом како би почели преговоре око услова сарадње.

Рома је прошлог месеца отпустила тренера Еузебија Ди Франческа и на његову позицију довела Клаудија Ранијерија, који је потписао уговор до краја текуће сезоне. С обзиром да "вучица" с Ранијеријем на клупи не бележи претерано добре резултате тешко је очекивати да ће остати.

Конте је у тренерској каријери водио Арецо, Бари, Аталанту, Сијену, Јувентус, репрезентацију Италије и Челси.

Интер је планирао Анотнија Контеа од лета, али је Рома први клуб који је почео преговоре са италијанским стручњаком.

Иако је изгледало као извесно да ће Конте наследити Спалетија на клупи Неразура наредног лета, Рома га жели уместо Клаудија Ранијерија. Како тврде римски медији, Вучица је већ ступила у преговоре са Контеом и хоће да га уграби пре Интера.

Конте се раније доводио у везу са клупом Милана, али је последњих недеља помињан највише у контексту доласка у Интер. Тамо је Ђузепе Марота који га је раније довео на клупу Јувентуса и са којим је имао јако успешно сарадњу, тако да Марота остаје највећи Интеров адут у борби за довођење Контеа.

Међутим, Рома неће одустати и затражила је од Контеа да јој саопшти услове под којима би дошао на Олимпико. Раније се писало да је Конте тражио Интеру око 10.000.000 евра по сезони што је превелики новац и за Неразуре, а камоли за Рому чији буџет је мањи.

Конте још није слободан јер је у току судски проце против Челсија којем тражи 10.000.000 евра за отказ од прошлог лета. Конте жели максималну одштету јер га је клуб отпустио када је сезоне већ скоро почела и тако га онемогучио да нађе други посао јер су сви остали клубови били решили питање тренера.

Очекује се да спор са Челсијем буде окончан наредних дана и Конте ће тада моћи да бира нови клуб. Рома се нада да је у пол-позицији. Клаудио Ранијери је само привремено решење који није донело никакав бољитак после смене Ди Франчека и јасно је да је Роми потребно квалитетније решење на клупи.

Ако не успе са Контеом, Рома ће се окренути другим решењима. Нада се и Маурицију Сарију ако овај добије отказ у Челсију, директор Тоти би најрадије Ђенара Гатуза, а алтернативе су и Гасперини из Аталанте, и Ђампаоло из Сампдорије.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар