Карамеле желе да се осигурају!

Гомеша и Зуму доводе за стално! Клуб из Ливерпула је задовољан играма двојице играча на позајмици.

Фудбал 19.04.2019 | 10:00
Карамеле желе да се осигурају!
Тренер Евертона, Марко Силва, на конференцији за медије пред сусрет са Фуламом изјавио је да клуб ради на томе да Андре Гомеш и Курт Зума добију сталне уговоре у клубу. Португалац је доведен на позајмицу из Барселоне, док је Француз дошао из Челсија на почетку сезоне. У последњих пар кола, овај двојац играча показује умеће, те су пред Евертоном пре три кола пали управо лондонски Плавци, а прошлог викенда и други ривал из главног града Енглеске, Арсенал.

Гомеш је ове сезоне забележио 25 наступа за Евертон у Премијер Лиги, док је француски фудбалер био на терену два пута више. Након почетног мучења и нешто слабијих резултата у првом делу сезоне, делује да се коцкице коначно уклапају.

Силва је изјавио да је клуб спреман да издвоји новац за два играча, али да доста тога зависи од Барселоне и пре свега Челсија, којем је изречена забрана довођења нових играча све до јануара 2020. године. Лондонски Плавци ће жалбу на изречену одлуку уложити наредног четвртка, па би исход целе перипетије могао да има утицаја и на то где би каријеру могао да настави Курт Зума.

„Надам се да постоји шанса да се то оствари. Срећни су овде, што је добар знак. Добро су се показали, уживају и доста су помогли тиму. Много тога зависи од њихових матичних клубова. То поприлично утиче на психу самих играча, јер нису сигурни шта их чека у будућности, па се надам да ће се то брзо разрешити. Покушаћемо да их доведемо и већ радимо на томе, то је сигурно“, закључио је стручњак Карамела.

Говорећи о предстојећем мечу против Фулама, Марко Силва истиче да би кључну улогу могао да има управо Курт Зума, који представља непремостиви бедем за противничке играче заједно са Мајклом Киному последње три рунде.

„Он има одличне предиспозиције да постане сјајан одбрамбени играч, али мислим да може да буде још бољи. Срећан сам што се констатно бори и што увек жели да се истакне. Велика је конкуренција у тиму на његовој позицији, а Зума се бори као лав да је сачува“, изјавио је тренер Евертона.

Евертон се тренутно налази на деветом месту на табели Премијер Лиге и још увек има шансе да заигра у квалификацијама за Лигу Европе наредне сезоне, пошто седмопласирани Лестер бежи само један поен. Све ово, наравно, пало би у воду, уколико Манчестер Сити не успе да освоји трофеј ФА Купа на Вемблију против Вотфорда.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар