Мало је 115.000.000 за Азара!

Али немоћни смо да га задржимо! "Поштоваћемо његову одлуку", каже тренер Челсија Маурицио Сари.

Фудбал 16.04.2019 | 22:30
Мало је 115.000.000 за Азара!
Трк и гол попут Лионела Месија против Вест Хема, а онда и изјава тренера Челсија Мауриција Сарија који каже да ће Челси тешко овог лета задржати Едена Азара. Сари је после утакмице с Чекићарима говорио за Скај спорт о томе колико Азар кошта и какве су шансе Плавцима да га задрже. Помиње се сума од око 100.000.000 фунти, односно 115.000.000 евра. Према процени тренера с Стамфорд Бриџа - то је мало.

А Реал Мадрид је више него сигуран да ће га купити... Краљевски клуб планира предстојећег лета тоталну промену тима, зато је и враћен Зинедин Зидан, а Азар ће очигледно бити један од први делова целе слагалице коју ће Мадриђани склапати. И ту је вероватно само почетак. Проблем за Плавце је што Белгијанац жели у Реал.

"То (сто милиона фунти) је јефтино, на оваквом фудбалском тржишту то је прејефтино. Видели смо у прошлом прелазном року свакакве цене. Тако да мислим да је јако тешко менајти Азара са било којим играчем", рекао је Сари свестан и чињенице да Плавци имају и забрану регистровања играча у наредна два прелазна рока. С тим што постоји могућност да та одлука буде одложена за овај један прелазни рок па да Челси на ово лето опет буде могао да купује. То је за сада на дугачком штапу.

Шта може Сари у овој ситуацији?

"Не могу ништа да урадим да га задржим... Клуб је сагласан са мном, али ако Еден жели да дође до новог искуства, веома га је тешко задржати, то је моје мишљење", рекао је Италијан. Дакле, клуб жели да га задржи, Реал га жели, а Азар жели Реал. И делује да је ту прича завршена.

Иако се Челси труди да му промени мишљење свог најбољег играча.

"Потрудићемо се да га убедимо да ћемо се побољшати, да ћемо постати један од најбољих тимова у Енглеској, и да ће то имати консенквенце у Европи, али морам да поштујем његово мишљење".

Чак су и навијачи Вест Хема певали на утакмици "Оде он у Реал Мадрид". Да ли су били у праву?

"Греше. Фокусиран сам на Челси до краја сезоне. Желим да будемо у прва четири тима и да освојимо Лигу Европе. Имамо још много посла, а после тога ћемо видети", рекао је Азар.

Прошлог лета је Реал покушавао да га доведе, али је тада Челси тражио 200.000.000 евра за обештећење што је било превише за Реал и прича је завршена пре него што је и почела. Подсетимо, за 95.000.000 евра су већ капарисани Бразилци Родриго (Сантос) и Милитао (Порто), наводно је договорен и бесплатан трансфер Рабиоа из Париза, а очекује се још по једно појачање у нападу и везном реду.

Главне жеље су Килијан Мбапе и Пол Погба.

А Азар делује као готов посао. Не би Марка онако јасно јавила да је то завршена ствар, нити би тренер Челсија овако јавно коментарисао износе. Очигледно је остало само да се утаначе детаљи. Све су прилике да ће Челси изгубити, а Реал добити, играча који је ове сезоне постигао 19 голова у свим такмичењима.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар