''Ђоковић је у праву!''

Федерер и Надал су срећни кад добијају 'део колача'! Да Крис Кермод неће бити председник Асоцијације професионалних тенисера (АТП) зна се већ месец дана, али је та тема и даље актуелна.

Тенис 16.04.2019 | 08:30
''Ђоковић је у праву!''
Почетком марта Савет играча, на челу са Новаком Ђоковићем, није могао да донесе јасну одлуку поводом Кермодовог останка, па је руководство АТП-ја "преломило" на страну смене Британца.

Новак Ђоковић, председник Савета, био је против останка Кермода, а против његовог става јавно су се огласили тенисери као што су Рафаел Надал, Роџер Федерер, Стен Вавринка и други.

Један неименовани професионални тенисер, који се бори на Челенџер нивоу и близак је играчима у Савету, имао је шта да каже поводом смене вишегодишњег председника Асоцијације.

Он је открио шта мисли везано за "сукоб" Федерера и Надала са Ђоковићем и стао на Србинову страну.

"Ђоковић је апсолутно био у праву. 'Богатство' се (међу тенисерима) не дели ни приближно како би требало. Све је одговарало Надалу и Федереру, били су срећни са Кермодом, зато што су добијали огроман 'део колача'", навео је неименован извор за "Метро", па појаснио ситуацију:

"Немојте погрешно да ме схватите... Топ 10 играчи заслужују да добро зараде од овог спорта. Ја само мислим да би могло доста више да се помогне нама слабије рангираним играчима".

Он је наставио са критикама на рачун АТП-ја.

"Сви критикују ИТФ, али АТП их 'баца по аутобус'. ИТФ је био заслепљен, али сада барем покушава да уради оно што је праведно. Имају добре намере. АТП је једноставно борба за моћ. (АТП) жели да ИТФ пропадне ради своје користи", додао је неименован извор.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар