''Ђоковић ће бити први на крају године!''

"Не своди се тенис на три недеље!" Бивши британски тенисер, Грег Руседски, верује да ће Новак Ђоковић завршити годину на првом месту АТП ранг листе.

Тенис 18.04.2019 | 12:30
''Ђоковић ће бити први на крају године!''
Иако је Ђоковић тренутно први на свету, у Трци за Лондон, у којој су урачунати искључиво освојени бодови током текуће сезоне, први је Роџер Федерер.

То не брине некада четвртог тенисера планете, који верује да ће Новак на крају 2019. и даље бити први "рекет" планете.

"И даље мислим да ће то бити Новак Ђоковић, због прошле године у којој је показао континуитет и због освајања Аустралијан опена (ове године). Да се ранг гледа данас то би било другачије, али морате сагледати цео календар. Федерер је претходних пар недеља био најбољи на планети, али се тенис не своди на три недеље. Тенисере 'меримо' по целом календару и по целим каријерама", рекао је Руседски на "Амазон Прајму".

Руседски се осврнуо на говор Џона Изнера, Американца који је у финалу Мајамија изгубио титулу од Федерера.

"Био је занимљив говор Џона Изнера, који је (Федереру) рекао: 'Због тебе сви изгледамо патетично, желим да играш заувек'. Сигуран сам да постоји доста тенисера који би рекли: 'Роџере, молим те пензиониши се, желимо и ми да освојимо нешто'".

Британац верује да ће Федерер престићи рекорд Џимија Конорса, који је освојио највише титула у Опен ери – 109.

"Не мислим да ће му то бити проблем, ако остане без повреда. Уопште не сумњам у то. Гледао сам га ове године и изгледао је доста опуштено. Меч против Изнера је био велики тест, а он је био баш добар током једног и по сета. Ако остане здрав освојиће више од 109 (титула)", закључио је Руседски.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар