Дирк и Лука "одрали" Голден Стејт, побједа и Кингса!

Дончић и Новицки срушили шампиона, Кокошков изгубио од Кингса.  Кошаркаши Далас Маверикса приредили су изненађење савладавши Голден Стејт Вориорсе са 126:91, док су Сакраменто Кингси били бољи од Финикс Санса, 112:103.  Вориорси се баш обрукали, Даласово славље уз Дончићев трипл-дабл и 21 поен Новицког.  Нагетси би тријумфом на гостовању Индијани могли да заузму челну позицију на Западу.  Ноћ кад је Бобан убацио прву НБА тројку! Филаделфија на крају ипак поражена. . . Кингси савладали Финикс, Бјелица до новог дабл-дабла.

Кошарка 24.03.2019 | 09:30
Дирк и Лука "одрали" Голден Стејт, побједа и Кингса!
Четрдесетогодишњи Дирк Новицки је уписао још једну утакмицу за памћење у Оракл Центру, пошто је убацио 21 поен, што је највише у досадашњем делу сезоне за искусног немачког крилног центра.

"Протеклих неколико утакмица нисам могао да успоставим шутерски ритам, али то ми се вечерас вратило пошто сам веома рано ушао у серију и почео да погађам", рекао је Дирк Новицки.

Његов "наследник" Лука Дончић поново је блистао у тријумфу Даласа над Голден Стејтом, резултатом 126:91, само што је овога пута забележио трипл дабл учинак са 23 поена, 11 скокова и 10 асистенција и тако помогао свом тиму да прекине низ од 12 узастопних пораза.

Голден Стејт је овај меч одиграо без Стефа Карија, тако да су овим поразом "склизнули" на позицију број два на Западу иза Денвер Нагетса, а најистакнутији појединци у овом поразу били су Кевин Дурент и Демаркус Казнс, са 25 односно 19 поена.

У Калифорнији су Сакраменто Кингси дочекали Финикс Сансе и савладавши их са 112:103 дошли су до 23. победе на свом паркету, а 36. укупно у сезони. Најбољу партију у овом дуелу, пружио је њихов бек шутер Бади Хилд, који је убацио 25 поена и како је сам рекао пријао му је овај перформанс.

"Одлично сам се осећао, саиграчи су ме константно проналазили на добрим местима, чак толико да сам некад желео да им вратим услугу", поручио је Бади Хилд.

Кингси су убацили 17 тројки Сансима, а поред Хилда истакли су се и Немања Бјелица, Херисон Барнс и ДиЕрон Фокс, док је српски бек шутер, Богдан Богдановић имао нешто тише вече са 6 убачених поена и 3 асистенције.

Што се тиче Санса, њихова прва звезда Девин Букер поново је блистао са 30+ партијом, пошто је убацио 32 поена и успео да направи серију 19:0 у првој четвртини у корист свог тима, али касније су Кингси добили три четвртине и потпуно засллужено славили.