Томић: Ни домаћи, ни странци, већ Црвена звезда!

Тренера црвено-белих наљутило је питање о учинку домаћих играча после дербија. "Још нисмо близу финалу", додао је и честитао играчима који су покушали да играју повређени.

Кошарка 24.03.2019 | 09:00
Томић: Ни домаћи, ни странци, већ Црвена звезда!
Када је постало јасно да Звездин плејмејкер Џо Регленд неће моћи да игра и када је у трећој четвртини неповратно напустио паркет, шеф струке црвено-белих Милан Томић окренуо се ка клупском лекару и погледом ка упитао да ли ће "плеј" моћи да настави.

Ипак, није било начина да се повређени Американац врати на терен, па је његову улогу преузео Филип Човић и при двоцифреном заостатку "погурао" Звезду у преокрет, заједно са Огњеном Добрићем и Дејаном Давидовцем.

У последњој четвртини и продужетку једног од најбољих "вечитих дербија" последњих година, црвено-белима је важан импулс дао и Били Берон, који је постигао одлучујуће поене у продужетку.

Питање о учинку домаћих играча у дербију после утакмице је повисило тон у његовом гласу.

"Морате да схватите да нема одвајања домаћих и страних. Сви радимо за Звезду, један смо тим, хоћемо у Евролигу сви заједно. Игра КК Црвена звезда, не играју странци и домаћи. То је КК Црвена звезда. И тај кошаркашки клуб ће бити и са домаћим и са страним играчима", изјавио је он на конференцији за новинаре.

"Домаћи и странци… Ми треба да причамо о Звезди. Годину дана причамо о тој подели. Сви радимо за Црвену звезду", додао је он.

У осврту на узбудљив меч, Томић је рекао исто што и Тринкијери - да је меч био онакав какав је и очекивао.

"Била је тешка утакмица, као и сваки дерби, а поготово јер је била на нашем терену. Имали смо већи притисак, то сам и очекивао. Такође, хтео бих да се захвалим навијачима, јер су 40 минута навијали, бодрили нас и били шести играч. И док смо губили 11 разлике нису престајали да бодре екипу и могу само да им кажем да су најбољи у Европи".

Као важан детаљ истакао је трећу четвртину и Реглендову повреду. Плејмејкеру је честитао покушај да игра повређен, као и Човићу, Симанићу…

"Регленд је покушао, свака му част, честитам му, покушао је да одигра на почетку треће четвртине, али није могао. То је био моменат где се Партизан одмакнуо и повео двоцифреном разликом. Имали смо још два играча који су одиграли под боловима - Филипа сад да видите биће вам јасно, одиграо је 17 минута са великим болом у рамену, био је један од кључних играча за вечерашњу победу".

Потом је још једном говорио о подели која му смета…

"Човић је одиграо феноменално, као и Риверс у првом делу, као и Берон, као и Оџо, као и Добрић… Али, молим вас више да не делимо више на домаће и стране играче. Сви радимо за Звезду. Она је испред играча". 

Уз објашњење да још не може да говори о тежини Реглендове повреде, Томић је додао да ће екипи добро доћи седам дана паузе до другог меча. 

"Била је ово тежа утакмица за нас. Први меч, предност домаћег терена, мораш да добијеш… Партизан је дошао растерећен. Сада би требало видети следећу утакмицу, у којој они морају да добију".

Колико је Звезда сада ближа финалу?

"Док не буде 2:0 нисмо нигде стигли".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар