ЕП: Швајцарци лагано до првих бодова!

И Швајцраци победом отворили квалификације.  Швајцарци забележили рутинску победу у Тбилисију.  Грузија одолевала само 45 минута. . .

Фудбал 23.03.2019 | 17:30
ЕП: Швајцарци лагано до првих бодова!
Швајцарска је на почетку квалификација за Европско првенство 2020. у Групи Д победила као гост Грузију 2:0 (0:0).

После прво првог полувремена, у којем није било погодака, "сајџије" су у наставку прилично рутински одрадиле послао на пуном стадиону у Тбилисију. Стрелци за госте били су Стивен Цубер у 57. и Денис Закарија у 80. минуту.

Дугогодишњи везни фудбалер Хофенхајма, а од ове сезоне Штутгарта, први погодак постигао је прецизним ударцем са 16 метара. Цубер је добио повратни пас од Закарије, лепо се наместио и мало искоса са леве стране погодио даљи, доњи леви угао гола Грузије.

Све је било решено десет минута пре краја меча.

Један од тројице браће Ајети, Албиан (најстарији Арлинд игра за Албанију, док брат близанац Албиана – Адонис није добио позив од Владимира Петковића, имао је колосалну прилику, али му је зицер одбранио Гиорги Лорија, лопта се, међутим, одбила до Закарије, који погађа мрежу за победу Швајцарске.

Швајцарци су још једном показали да су врло озбиљна репрезентација и да пласман на завршни турнир Лиге нација није никаква случајност, баш као ни оно петардирање Белгије. На старту квалификација на ЕУРО 2020. чета Владимира Петковића без проблема је славила у Тбилисију против Грузије - 2:0. 

Домаћи састав успео је некако да додоли у првом полувремену, али чим је кренуо наставак Сајџије су стигле до вођства и било је јасно да Грузини неће моћи до изненађења. Стивен Цуберпостигао је водећи погодак на асистенцију Брила Емболоа. Резултатски, Грузија је била у игри све до самог финиша, али играчки потпуно надиграна. Један једини ударац у оквир гола за 90 минута и тек још неколико слабих покушаја. На другој страни Швајцарци врло опасни кад год би пришли Лорији. Уз доминацију на средини терена и у поседу лопте...

Швајцарска је до другог поготка стигла у 80. минуту. Резервиста Ајети нашао се у шанси, шутирао је, Лорија одбранио, али није имао среће, пошто се лопта одбила право на ногу Денис Закарији, а овај није пропустио шансу да ћушне лопту у празну мрежу.  

Швајцарска за три дана игра можда и кључну утакмицу када је у питању борба за прво место у групи. У Базел на Сент Јакоб стадион долази им Данска.

У Групи Д такмиче се још Данска, Ирска и Гибралтар.

Група Д:

Грузија – Швајцарска 0:2 (0:0)
/Цубер 57, Закарија 80/

Гибралтар – Ирска

*слободна је Данска

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар