Док је Крстајић ту, не играм за Србију!

Обрадовић одбио позив! То је моја коначна одлука, поручио леви бек Андерлехта у разговору за Ало! Нови глас против: Обрадовић неће да игра за Крстајића! "И то ме није звао селектор Крстајић, већ, као по обичају, неко из Фудбалског савеза Србије", рекао је искусни леви бек Обрадовић који је био позван за меч против Португала због повреде Коларова, али је одбио.

Фудбал 22.03.2019 | 17:15
Док је Крстајић ту, не играм за Србију!
Листа фудбалера који не желе да играју за репрезентацију Србије док је њен селектор Младен Крстајић постаје све дужа! После Луке Миливојевића и Матије Настасића, првотимаца Кристал Паласа и Шалкеа, још један интернационалац одбио је да наступа у дресу Орлова. Ради се левом Ивану Обрадовићу. Дакле, првобитна информација да је Обрадовић позван у национални тим није била погрешна, већ је леви бек Андерлехта одбио позив, после чега се Крстајић окренуо Филипу Младеновићу. 

Некадашњи дефанзивац Партизана признао је у краћем разговору за Ало да је позван у среду увече да се прикључи националном тиму, али да је његов одговор био одричан. 

"Истина је, добио сам позив. Прво су ме звали у среду увече, одмах после ремија с Немачком, а потом и јуче ујутру. И то ме није звао селектор Крстајић, већ, као по обичају, неко из Фудбалског савеза Србије. Међутим, нисам желео да се одазовем и одбио сам позив".

Обрадовић није желео у детаље о разлозима одбијања позива. Претпоставка је да је разлог то што је отпао са списака путника за Мундијал...

"Имам неке своје разлоге о којима не желим да причам. Постоје одређене ствари преко којих не могу да пређем. Једноставно, не желим да наступам за репрезентацију док је Младен Крстајић селектор. То је моја коначна одлука", поручио је Иван Обеадовић. 

Званично трећи српски фудбалер одбио је да игра за репрезентацију наше земље док је на селекторској функцији Младен Крстајић.

После Матије Настасића и Луке Миливојевића, који са селектором нису у добрим односима још за време Светског првенства, глас је "дигао" и Иван Обрадовић (30), који је накнадно позван за утакмицу против Португала (25. март, 20.45).

Србија има проблема на позицији левог бека пошто је капитен Александар Коларов повређен и једини још на списку био је дојучершањи дебитант Мирослав Богосавац, који се није нарочито показао на пријатељској утакмици против Немачке, а након што је Иван Обрадовић одбио да појача "орлове" у Лисабону, списку су додати Милан Гајић и Филип Младеновић.

Иако је далеко од стандардног у клубу, Обрадовић има чак 27 наступа за "орлове" и могао би искуством да допринесе, пошто је увек играо добро за репрезентацију Србије.

"Истина је, добио сам позив. Прво су ме звали у среду увече, одмах после ремија с Немачком, а потом и јуче ујутру. И то ме није звао селектор Крстајић, већ, као по обичају, неко из Фудбалског савеза Србије. Међутим, нисам желео да се одазовем и одбио сам позив", казао је Иван Обрадовић за лист "Ало".

Где је тачно настао проблем?

Фудбалер Андерлехта није одговорио конкретно, али можда је у питању љутња због тога што није отишао на Мундијал у Русији, где је предност у односу на њега имао Милан Родић.

"Имам неке своје разлоге о којима не желим да причам. Постоје одређене ствари преко којих не могу да пређем. Једноставно, не желим да наступам за репрезентацију док је Младен Крстајић селектор. То је моја коначна одлука", поручио је он.

Занимљиво је да су Иван Обрадовић и Младен Крстајић били чак саиграчи у Партизану, али у међувремену је дошло до сукоба мишљења који фудбалер не жели да остави иза себе.

Последњу утакмицу за "орлове" одиграо је на азијској турнеји када је Крстајић постао селектор.

Подсетимо, до накнадних позива дошло је пошто се Филип Костић и Александар Коларов нису опоравили од повреда.

Добар резултат против Немачке очито није допринео побољшању атмосфере око националног тима Србије. За тренутак смо можда и полетели, помислили да у Португал идемо по још један добар резултат, ношени сасвим угодном увертиром, али ето брзог спуштања на земљу. 

Ово је, изгледа, наша реалност, а не реми са Немцима...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: МН Пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тако

22.03.2019 16:40

Тако је "Људино" !

ОДГОВОРИТЕ