Валенсија: "Бетмен" је наш симбол!

Продуцентска кућа "ДЦ Комикс" оптужила је Фудбалски клуб Валенсија да бесправно користи лого њеног јунака Бетмена. Одговор Валенсије Американцима: славни "шишмиш стрип-јунак" настао је 1939, а ми свој свој грб имамо од 1919. године.

Фудбал 23.03.2019 | 21:25
Валенсија: "Бетмен" је наш симбол!
Американци су полемику покренули након што је Валенсија редизајнирала, али не и битно променила свој грб поводом 100 година од оснивања клуба.

Шпански клуиб истиче да људима из ДЦ Комикса очито није било довољно то што је Батман, славни "шишмиш стрип-јунак" настао 1939, а Валенсија свој грб има од 1919. године. Дакле, 20 година раније.

Такође, како наводи, није им било довољно ни то што је слепи миш симбол Валенсије, Каталоније и Балеарских Острва још од 13. века, па су упутили жалбу Канцеларији за интелектуалну својину Европске уније (ЕУИПО).

Портпарол шпанског клуба рекао је за "Ел Конфиденшл" да клуб нече престати да користи слепог миша зато што му то нека продуцентска кућа каже.

"Не постоји комерцијални бренд који има светска права на шишмише. А у време док је наш клуб играо са слепим мишем на грудима, у Америци су се још јурили бизони", поручио је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар