Играч Партизана будући саиграч Роналда?!

Фудбалски клуб Партизан у преговорима је са Јувентусом око продаје талентованог одбрамбеног играча, незванично сазнаје МОНДО.  После само пет утакмица за први тим! Јувентус кренуо у напад на Страхињу Павловића, у игри 5. 000. 000 евра! Партизан тражи више новца, наводно и проценте од даље продаје.

Фудбал 23.03.2019 | 22:30
Играч Партизана будући саиграч Роналда?!
Фудбалском клубу Партизан преко је потребан новац како би обезбедио колико-толико нормално функционисање, а спас би могла да буде продаја једног од талентованих и перспективних фудбалера.

У Хумској се незванично прича о томе да је Јувентус и те како заинтересован за одбрамбеног играча Страхињу Павловића, који је одлично одиграо "вечити дерби" и скренуо пажњу на себе. Занимљиво, одиграо је тек пет званичних утакмица за први тим београдских црно-белих!

Незванично сазнајемо да је пословни директор црно-белих Милош Вазура у контакту са представницима Јувентуса и да је већ било речи о купорподаји, а то значи и о цени.

Наводно је Јувентус понудио 5 милиона евра за Павловића, а Партизан тражи милион више и 20% од наредне продаје. Могуће је да ће се "наћи" на неком средњем решењу.

Павловић је, иначе, септембра прошле године, потписао трогодишњи уговор са Павловићем (то је уобичајена процедура са старијим малолетницима - у мају ће напунити 18 година).

Партизан је последњих година играче, углавном, продавао у Италији и то, готово без изузетка - Фиорентини.

Стеван Јоветић, Стефан Савић, Никола Гулан, Матеја Настасић, Адем Љајић, Никола Миленковић, Душан Влаховић... сви су они из Партизана отишли у Фиорентину. Продаја штопера Николе Миленковића је један од последњих великих трансфера Партизана. Он је продат за 5,1 милион евра.

Још неки фудбалери су као играчи Партизана одлазили у Италију, попут Ивана Радовановића, Саше Лукића, а у новије време Марко Јанковић и Бразилац Евертон Луиз.

Хорор година за Партизан, бајковита за Страхињу Павловића. У сезони упамћеној као једној од најлошијих у историји клуба, на резултатском, организационом и финансијском плану, црно-бели ће како ствари стоје, успети бар у једној намери: да зараде на талентима. Последњи који је искочио у први план могао би да буде први који ће се запутити у иностранству, пошто је већ кренула трка за потпис младог штопера.

Води је, ни мање ни више него – Јувентус! Првак Италије започео је преговоре са челницима клуба из Хумске 1 и како се може чути постоји велика вероватноћа да и пре почетка летњег прелазног рока капарише омладинског репрезентативца Србије. Према информацијама које су МОЗЗАРТ Спорту стигле из италијанских извора, великан из Торина спрема понуду „тешку“ 5.000.000 евра, што би требало да буде довољно да купи штопера из „класе 2001“.

Имајући у виду околности у којима Партизан живи, ради и опстаје, та цифра би била одмах прихваћена, мада има наговештаја да ценећи потенцијал рођеног Шапчанина у Хумској 1 желе да подигну обештећење на 6.000.000 евра и да обезбеде зараду тако што ће у уговор убацити и клаузулу да им на рачун легне и 20 процената од следеће продаје. На тај начин би од Павловића имали двоструку корист. Тренутну, да закрпе рупе у буџету, а будућу кад и ако једног дана буде одлазио из Јувеа за много већи новац, што није било могуће кад је продат Никола Миленковић, јер је Фјорентина одбила сличан модел сарадње.

Минулих дана баш на Апенинском полуострву боравио је Милош Вазура, генерални директор Партизана, што многи повезују са преговорима са Јувентусом.

Мада ће многи одмахнути руком на саму иницијалну вест да Јувентус жели Страхињу Павловића, кад се мало загребе испод површине видеће се да она има утемељење. Иако углавном купује доказане играче, уме Стара дама понекад и да издвоји, за њене стандардне, ситан новац за таленте, бруси их, шаље на позајмице и(ли) полако уводи у систем, па онда процени да ли је за први тим или за дошколовавање.

Осим тога, Партизан има богату историју сарадње са Италијанима. Продао је као тинејџера ИванаРадовановића Аталанти, Адема Љајића Фјорентини, Матију Настасића такође у Фиренцу, последњих година у Калчу су завршавали Саша Лукић, Никола Нинковић, Душан Влаховић, Никола Миленковић, ове зиме и Марко Јанковић, тако да на Апенинима знају шта и одакле купују.

Напослетку, ту је и сазнање да Страхиња Павловић игра левом ногом, што је реткост у савременом фудбалу, да је у млађим категоријама био везиста, понекад и нападач, што значи да је прилагодљив различитим системима и да би са њим Јувентус могао само да добије.

Црно-бели би добили новац да премосте кризан период. Једино што у том случају пада у воду идеја о форсирању талената из школе, прављењу тима за будућност, флоскулама о „Партизану на дуге стазе“, јер је ситуација тренутно „дај шта даш“. А 5.000.000 евра је сјајна цифра за фудбалера који у биографији има само четири суперлигшаке и једну утакмицу Купа Србије.

ГЛЕДАО И ЛИВЕРПУЛ

Страхиња Павловић је у дресу омладинске репрезентације Србије одиграо свих 90 минута у Калдијеру, предграђу Вероне, против Украјине на квалификационом турниру за пласман на Првенство Европе.

На поменутом сусрету представнике је имао управо Јувентус, што казује да је прича одмакла даље од почетног интересовања, а међу скаутима били су и изасланици Ливерпула. У Хумској се надају да би и клуб са Енфилда могао да им достави понуду, можда и „тежу“ од Италијана.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар