УЕФА кува новитет у клупским такмичењима...

Затворена Лига шампиона са испадањем?! Апетит великих клубова се не стишава. . .

Фудбал 20.03.2019 | 20:00
УЕФА кува новитет у клупским такмичењима...
Челници УЕФА и великих клубова из Западне Европе имаће нови састанак у уторак поподне, који би могао да изнедри нове промене у Лиги шампиона. Елитно такмичење је камен спотицања дуже време између две стране, јер велики и моћни клубови теже ка затварању лиге, у којој не би било места за мале и сиромашне.

Како ствари стоје, могао би да уследи још један корак ка тој њиховој жељи, јер ће једна од тема на састанку бити мењање формата у Лиги шампиона, у коју би се улазило и испадало, као у неком националном првенству, пише Волстрит журнал, којем спортске теме нису у фокусу, али када о њима пише, та прича има реалне основе и изворе.

Ова промена, уколико буде усвојена, значила би да би одређени број клубова имао загарантовано место у Лиги шампиона, без обзира на статус у домаћем првенству, али би постојала опција да, евентуално, испадну из елите, ако би у том такмичењу завршили међу последњима.

Ионако узак пролаз за мање клубове тиме би постао још ужи, пролаз до Лиге шампиона био би скоро немогућ.

УЕФА мења формате такмичења на три године, а то значи да би овај систем Лиге шампиона могао да заживи од 2024. године.

Европска кућа фудбала изаћи ће пред клубове са предлогом да се мечеви елитног европског такмичења играју викендом, али ће готово сигурно бити одбијена, јер су Немци пре свих поручили да су домаћа првенства „крв“ сваког клуба.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар