Роби: Јерменија у Сарајеву нема шансе!

"Змајеви" су се окупили у хотелу "Босниа&Аустриа" на Илиџи гдје се медијима обратио селектор Роберт Просинечки.

Фудбал 18.03.2019 | 20:15
Роби: Јерменија у Сарајеву нема шансе!
Репрезентација БиХ ће прије утакмице са Јерменијом одрадити пет тренинга у Тренинг центру ФК Сарајево у Бутмиру, изузев оног службеног, који ће као и сви остали бити отворени за медије само првих 15 минута.

До сусрета са Јерменијом, који се игра у суботу (23. март), репрезентативци БиХ ће тренирати укупно пет пута, а након утакмице ће се запутити у Зеницу, гдје ће до уторка (26. март) и дуела са Грчком обавити још два тренинга.

Селектор је на самом старту обраћања открио да због повреде Елвис Сарић неће бити у комбинацији за утакмицу са Јерменијом.

"Ми већ знамо три-четири дана да највјероватније Сарић неће бити у саставу за прву утакмицу. Кроз ове цијеле квалификације је играо стандардно, био је јако добар, тако да ћесигурно његов изостанак бити хендикеп. Али имамо играча који га могу замијенити. Утакмица против Јерменије је 'слабија', под наводницима, али сви се надамо да ћемо побиједити. И Грчка је опасна, игра на резултат", рекао је Просинечки.

Истиче да је по навици оптимиста и вјерује да "Змајеви" могу добити обје утакмице.

"Знамо који су противници, знамо да нам и Јерменија може направити проблеме и да није за потцијенити. А, Грчка по традицији је незгодна. Ратничка је, борбена... Играчи им играју у врхунским клубовима и неће бити нимало лако. Вјерујем да ћемо наставити тамо гдје смо стали, имамо довољно самопоуздања, а и атмосфера у тиму је на високом нивоу. Није ме страх ничега"

Након неколико окупљања које је пропустио у тиму је поново Сеад Колашинац.

"Сеад ће нам донијети један квалитет више. У Лиги нација он није играо, што због повреда, што због молби Арсенала. Ми смо и без њега направили одличан резултат. Ћивић који га је замијенио одиграо је јако добро. Он ће посао одрадити најбоље што може ако добије прилику, у то сам увјерен."

"Роби" не страхује од кикса и истиче да уколико Змајеви желе на ЕУРО 2020. морају савладати Јерменију.

"Имамо репрезентацију која мора побиједити у тој утакмици и направићемо све да то и учинимо. А, киксеви постоје, видјели сте Јувентус против Ђенове. У добром смо ритму, имамо самопоуздање и играчи су нам мање-више сви спремни. Зато не вјерујем да Јерменија има шансе у Сарајеву", закључио је Просинечки.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар