Ово је реакција Русије на протест

Русија жели да се Србија динамично развија, и уверена је да ц́е српско руководство учинити све како би се решила ситуација са протестима у земљи, изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.

Свијет 18.03.2019 | 12:42
Ово је реакција Русије на протест
„Србија је наш партнер, партнерска страна са којом нас везују историјски и културни односи. Због тога, наравно, желимо да видимо Србију као стабилну земљу која се динамично развија. И чинимо све да тако буде у оквиру билатерални односа. То је унутрашња ствар Србије. Уверени смо да српско руководство чини све како би разрешило ову ситуацију“, коментарисао је Песков протесте у Србији.

У суботу и недељу у Београду су одржане противвладине демонстрације које је организовала опозиција актуелног српског председника Александра Вучиц́а. У суботу су демонстранти ушли у зграду националне радио-телевизије РТС са захтевом да се промени уређивачка политика и претили запосленима. Опозиција је у недељу покушала да пробије полицијски кордон око Председништва и полицијске управе.

На уличним демонстрацијама против Владе, који се одржавају сваке недеље у Београду и другим градовима Србије више од три месеца, углавном учествују активисти девет странака и покрета, уједињених у Савез за Србију, као и обични грађани. Савез има председништво, од којих су најпознатији чланови бивши министар спољних послова Србије и бивши председник Генералне скупштине УН Вук Јеремиц́, бивши градоначелник Београда Драган Ђилас и лидер парламентарне странке Двери Бошко Обрадовиц́. Акције су досад биле мирне. Организатори сматрају да је у земљи успостављен недемократски режим власти и захтевају оставку председника.

(Спутњик)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ђорђе

18.03.2019 11:59

"Србије више од три месеца, углавном учествују активисти девет странака и покрета, уједињених у Савез за Србију, као и обични грађани". Да ово није рекао неки Песков из русије, нисмо знали, Страшно, а Београд тако близу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

То Русијо!

18.03.2019 12:07

Нека су се и ови смећари јавили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

18.03.2019 16:06

Због чега смећари? Кажи поквареник један .Фујјј.

Name

Ре Дора.

18.03.2019 18:51

Немој се чудити, тако мисле и говоре српски непријатељи!

Name

Ста Реци

18.03.2019 19:34

Српски патриотизам у најк патикама.

Name

Мм

18.03.2019 12:20

Незнам да ли постоји две врсте градјана,обицни и прави али то је у Србији.Код нас.су високи и ниски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденко

18.03.2019 12:27

Протести маргиналних опозиционара,као сто је Боско Обрадовиц који је овим ставио тацку на своју политицку каријеру,јер се удаљио од принципа на којим се заснивало његово политицко дјеловање...Национализам патритизам и православље...све је погазио..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.18.3.2019

18.03.2019 19:21

Раденко---Бошко,Ђилас и Вук јеремић тосу највећи злочинци Српском народу.Србија ако то не санкцијонише неће ваљати за грађане Србије.Све штоје полупано у РТСу ,послати рачум Ђиласу и његовим пајташима.Право је дасу пуштили студенте.Други пута ако би ити студенти то злоупотребили,остранитига са студија да нема право на студије.Све док небудете тако урадили увек ћете имати проблема.Незнам шта вам преставља,Вук јеремиц у свету кад пљује свој сопствени наро.

Name

Гето звани Бања Лука

18.03.2019 12:28

Њихов министар полиције у Србији рече можете да протестујете колико хоћете, да шетате куда желите и да узвикујете шта вам пада на памет само немојте да правите насиље. Код нас ништа од тога не смијемо. Људи су протестовали мирно девет мјесеци и на крају добили батине И крви је било више него у Паризу. Данас на конференцији нико да упита како то да у Србији може а код нас не може да се иде у протестне шетње а толико се куну у Вучића и Србију. Ми смо стварно у ГЕТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

18.03.2019 15:27

Путине дувај га, иди на Крим, одјеби од Срба!

ОДГОВОРИТЕ