Ботас: Најбоља трка у каријери!

Хамилтон: Овоме смо се надали. . .  Возач Мерцедеса Валтери Ботас рекао је да је возио најбољу трку у каријери, када је победио у првој трци овогодишњег шампионата за Велику награду Аустралије.

Остали спортови 17.03.2019 | 13:15
Ботас: Најбоља трка у каријери!
"Ово је моја најбоља трка у каријери. Не знам шта се управо догодило. Старт је био заиста добар. Добро сам се осећао, све је било под контролом и могао сам да уживам данас", рекао је Ботас после трке.

Ботас је победио у Мелбурну и остварио четврту победу у каријери. Он је на почетку обишао тимског колегу Луиса Хамилтона, водио је до краја и без проблема остварио победу.

"Уживао сам у трци, а то не би било могуће без сјајног возила. На почетку се радило о контролисању трке, али сам после пет, шест, седам кругова видео да стичем предност. Знао сам да могу то да урадим, радио сам то и пре, чинило се прилично лако", навео је Ботас.

Од ове сезоне ;возач који одвезе најбржи круг у трци добија додатни бод, али само ако је пласиран међу првих 10 на крају. Ботасу је то успело, па из Мелбурна одлази са 26 бодова.

"Најбржи круг је ново правило, а како сам имао јак темпо, морао сам то да покушам. Много сам срећан, не могу да дочекам наредну трку", додао је фински возач.

Хамилтон је заузео друго место са више од 20 секунди заостатка. Он је четврти пут узастопно имао пол позицију у Мелбурну и четврти пут узастопно заузео је друго место.

"Валтери је возио невероватну трку и заслужио је победу. Ово је био добар викенд за екипу и морам да будем срећан због тога. Сјајан старт сезоне, ово је оно чему смо се надали", рекао је Хамилтон.

Он је у завршници трке успео да одбије нападе Макса Ферстапена из Ред Була.

"Макс је био иза мене, имам неке идеје где је нестао темпо, али то ћу анализирати са мојим инжењерима. Морам да тренирам и радим напорно и да напредујем за следећу трку", навео је актуелни светски шампион.

Ферстапен је заузео треће место.

"Пласман на подијум и конкуренција Мерцедесу су веома позитиве ствари за екипу. Заиста сам срећан. Нисам имао среће када сам прешао преко траве у завршници трке, али мислим да то није ништа променило. Морао сам да обиђем Фетела за пласман на подијум, што овде није лако и срећан сам што сам извео тај маневар", рекао је Ферстапен.

Возач Ферарија Себастијан Фетел заузео је четврто место, испред тимског колеге Шарла Леклера. То је први пут од 2014. године да је Ферари остао без подијума у Мелбурну.

"Били смо спори. Мучио сам се са гумама, али занемарујући круг у коме сам отишао у бокс, чини се да су сви остали имали мање проблема од мене", навео је четвороструки светски првак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар