Ђорђевић: Медаља је основни циљ, као и увијек!

"Поштујемо све и против сваког идемо на побједу", рекао је селектор репрезентације Србије послије жријеба за Мундобаскет.

Кошарка 16.03.2019 | 18:30
Ђорђевић: Медаља је основни циљ, као и увијек!
Коби Брајант и Јао Минг извлачили су у Кини имена учесника Свјетског првенства (31. август - 15. септембар) и одредили да Србија буде у уводној фази у Групи Д, са Италијом, Анголом и Филипинима.

Селектор "орлова" Александар Саша Ђорђевић водио је репрезентацију до свјетског, европског и олимпијског сребра и из тог угла његова амбиција остаје иста, као и циљ репрезентације.

"За нас је овај жријеб био само једна формалност која је завршена. Сваком ривалу прилазимо са много поштовања, али против сваког противника идемо на побједу. Наш план и програм се не мијења у односу на резултате жријеба, а наши мотиви и амбиције увијек остају исти. Србија на сваком такмичењу иде на медаљу и то је наш основни циљ и на Свјетском купу у Кини. На нама је да се добро припремимо и да наставимо да, из године у годину, потврђујемо квалитет добрим резултатима", изјавио је шеф струке српске репрезентације.

Недуго послије жријеба, одређен је и распоред уводне групне фазе, према којем ће "орлови" у Фошану започети учешће на Мундобаскету утакмицама против Анголе и Филипина, а затим ће уочи другог кола играти против Италије.

Ђорђевићев тим имаће по дан одмора између свих утакмица.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар