Жријеб за СП: Србија са Италијом, Филипинима и Анголом!

Орлови добили ривале за највећу светску кошаркашку смотру.  Добар жреб – Србија против Италије, Филипина и Анголе на Мундобаскету! Кошаркашка репрезентација Србије играће у групи Д Светског првенства у Кини против селекција Италије, Филипина и Анголе.

Кошарка 16.03.2019 | 13:00
Жријеб за СП: Србија са Италијом, Филипинима и Анголом!
Жреб за Мундобаскет: Србија у групи са Италијом! "Орлови" ће се загревати у мечевима против Анголе и Филипина. Потом следи укрштање са групом у којој су Шпанија и Порторико.

Сада је све и дефинитивно јасно - Србија ће прву фазу Мундобаскета у Кини (31. август - 15. септембар) отпочети у Фошану, где ће заузети место у Групи Д заједно са Италијом, Филипинима и Анголом!

Изабраници Александра Ђорђевића налазе се у групи по мери, пошто су из четвртог шешира добили Филипине, а не Канаду или Црну Гору.

Из трећег није било лаког противника за "Орлове" и одатле су нам дошли "Азури", док су Русија, Аустралија и Бразил завршили у другим групама.

Уколико Србија обзебеди прво место аутоматски ће избећи селекцију САД до могућег финала, уколико, наравно, "Дрим тим" буде прву у групи са Турском, Чешком и Јапаном. 

Имамо и групу "смрти". У њој ће играти селекције Литваније, Канада, Аустралије и Сенегела. Веома је тешка и један од фаворита за висок пласман завршиће учешће у првој фази.

Селекција домаћина је добила групу по мери, пошто ће играти са Пољском, Венецуелом и Обалом Слоноваче, и ово је свакако најслабија група. 

Репрезентација Црне Горе није имала среће на жребу и играће против селекција Грчке, Бразила и Новог Зеланда. Шпанија је добила лаку групу, Француска и Немачка велики су фаворити у својој, као и Аргентина и Русија. 

Када је реч о систему, даље пролазе по две екипе, потом се праве четири групе од четири тима и даље пролазе по две селекције. Мундобаскет у Кини на програму је од 31. августа до 15. септембра, а репрезентација Србије брани сребро. 

После исцрпљујућих квалификација, време је да се посветимо искључиво "оном главном", а то је ФИБА Светско првенство у Кини (31. август - 15. септембар).

Жреб у Шенжену почео и донео је осам група прве фазе Светског првенства!

Репрезентација Србије такмичиће се у Групи Д, у граду Фошану, где ће јој ривали бити Ангола, Филипини и Италија. У другој фази, по две екипе из свих осам група формираће нове групе, а "орлови" ће укрштати са Шпанијом, Порториком, Ираном или Јорданом.

Ово су групе Мундобаскета у Кини:

Група А (Пекинг): Обала Слоноваче, Пољска, Венецуела, Кина.
Група Б (Вухан): Русија, Аргентина, Кореја, Нигерија.
Група Ц (Гуангџоу): Шпанија, Иран, Порторико, Јордан.
Група Д (Фошан): Ангола, Филипини, Италија, Србија.
Група Е (Шангај): Турска, Чешка, САД.
Група Ф (Нанђинг): Грчка, Нови Зеланд, Бразил, Црна Гора.
Група Г (Шенжен): Доминиканска Република, Француска, Немачка, Тунис.
Група Х (Донгуан): Канада, Сенегал, Литванија, Аустралија.

ДРУГА ФАЗА - УКРШТАЊЕ

ГРУПА И (Фошан): Група А - Група Б
ГРУПА Ј (Вухан): Група Ц - Група Д
ГРУПА К (Шенџен): Група Е - Група Ф
ГРУПА Л (Нанкинг): Група Г - Група Х

Није "спортски" ићи превише унапред, али жреб служи и за то, па би требало рећи да ће потенцијални ривали нашег тима у четвртфиналу бити тимови из Група А и Б, у којима нема главног фаворита - репрезентације САД.

Објективно гледано, освајање првог места у обе уводне фазе учинило би да "орлови" избегну дуел са Американцима све до финала!

Наравно, ту би требало узети у обзир да је у делу "костура" наше репрезентације и Шпанија, па се већ сада тај међусобни меч друге фазе намеће као изузетно важан за оба тима. У најдаљој рачуници, поражени из тог европског дербија "ишао" би у полуфиналу управо на САД, под условом да прескочи најуспешнију екипу из прве дрве групе ("А" и "Б").

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар