Ф1: Хамилтону пол позиција у Аустралији!

Луис Хамилтон, возач Мерцедеса, победио је у квалификацијама за Велику награду Аустралије.  Чик ухватите Хамилтонову Сребрну стрелу! Актуелни шампион Формуле 1 отворио нову сезону пол-позицијом у Мелбурну. Ботас други, Фетел трећи, екипа Хас пријатно изненадила.

Остали спортови 16.03.2019 | 14:15
Ф1: Хамилтону пол позиција у Аустралији!
На првим званичним квалификацијама за нову сезону, Мерцедес је наставио доминацију из претходне године и заузео прва два места.

То значи да ће одмах иза Хамилтона кренути Валтери Ботас, док је Себестијан Фетел имао разочаравајуће квалификације и стартоваће као трећи.

Ово је била 84. пол позиција у каријери актуелног шампиона Формуле 1. 

Као четврти на циљ стигао је возач Ред Бул Хонде Макс Весрстапен, док је петопласирани нови возач Ферарија Шарл Леклер. 

Првих десет комплетирали су још Роман Грожан, Кевин Магнусен, Ландо Норис, Кими Раиконен и Серхио Перес. 

Како је завршио 2018, тако је отворио 2019 - шампионски. Луис Хамилтон је на отварању нове сезоне Формуле 1 поново показао да њему, али и његовом Мерцедесу и даље нема равних.

Британски ас је за воланом новог болида, популарне Сребрне стреле на квалификацијама за већ традиционалну прву трку у години, Велику награду Аустралије узео пол-позицију изузетном вожњом од које је његов највећи ривал, лидер Ферарија Себастијан Фетел био спорији више од пола секунде! Немац је забележио трећи резултат, те ће кретати са Редбуловим Максом Ферштапеном из другог реда, док ће се у првој стартној линији наћи и други ас Мерцедеса, Валтериј Ботас.

Петоструки шампион најбржег циркуса тако је одмах показао да ће тешко препустити трон иако су болиди из Маранела током предсезонских тестова приказивали најбоље резултате. Али, када је дошло време да се покажу у правом светлу, нису засијали. Шта више, нова аквизиција Ферарија, млади Монегашанин Шарл Леклер поставио је пети резултат и тиме оставио вођу свог тима на цедилу. Треба ипак имати на уму да је Хамитон и пропле године узео пол-позицију, али је на крају ипак славио Фетел. 

Одличан, чак превише добра тркачки дан имала је екипа Хас (Хаас) пошто су оба њена возача међу првих десет, те је искусни Роман Грожан забележио шесто, а Кевин Магнусен седмо време. Делује да би овај за сада мали амерички тим погоњен агрегатима Ферарија могао многим фаворитима да помрси рачуне и сутра ујутру у Мелбурну и у наставку сезоне која броји чак 21 трку.

Велика награда Аустралије вози се од 06.00 по средњеервопском времену, а пренос можете пратити на ТВ Спортклуб.

Првих десет у квалификацијама:

1. Луис Хамилтон
2. Валтери Ботас
3. Себастијан Фетел
4. Макс Ферстапен
5. Шарл Леклер
6. Роман Грожан
7. Кевин Магнусен
8. Ландо Норис
9. Кими Раиконен
10. Серхио Перес

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар