Бурно: ''Ректор плагира радове''

Студентски парламент Универзитета Источно Сарајево дао је данас рок од 24 часа ректору Стеви Пашалићу да преда дужност новоизабраном ректору Бранку Крсмановићу. У противном пријете блокадама и тужбама.

Република Српска 14.03.2019 | 19:21
Бурно: ''Ректор плагира радове''
Нови ректор Универзитета Источно Сарајево Бранко Крсмановић изабран је у децембру прошле године,  али Стево Пашалић, који је још прије двије године испунио услове за пензију, не жели да преда дужност, тврде студенти.

Они сматрају и да је Пашалић одговоран што се број студената у његовом мандату преполовио и што на Универзитету, како кажу, влада јавашлук због којег испаштају студенти.

,,На Музичкој академији прије неколико дана настава је отказана наводно због лошег времена, а студенти су о томе обавијештени путем фејсбука'',тврди предсједник Парламента студената Универзитета Источно Сарајево Душан Симанић и додаје:

,,Професори који пишу научне радове ослобођени су обавезе да држе предавања док не заврше тај посао. Не зна се ни колико професора ради на факултетима. Много мање него што их прима плату. Не зна се ни кад поједини професори долазе, колико упоште бораве на факултетима. Прошле године у питању је била цијела година студентима ликовне академије, јер ректор Пашалић није дозволио пријем новог професора умјесто професора који је отишао у пензију''.

Студенти оптужују ректора и да исплаћује новчане накнаде, за наводно извшене послове, особама које уопште не живе на територији Републике Српске, али су у блиским везама са њим.

Неке од оптужби су монструозне и сигнал да се у све под хитно укључе истражни органи.

,,Дјевојке које студирају на факултетима изложене су огромним притисцима да испуњавају неке неморалне захтјеве ако желе да постану или остану на мјесту асистента'', тврди предсједник судената Електротехничког факултета Жељана Нешковић и пита се шта сада оне да раде и како да наставе са школовањем.

За предсједника студената Економског факултета Милана Лучића то је недопустиво.

,,Видите чиме се ти људи баве док Универзитет пропада и док наша омладина одлази ван Републике Српске да студира'', поручује Лучић.

Са друге стране, ректор Стево Пашалић негира све оптужбе и тврди да је студентски  Парламент нелегалан, због чега је он лично расписао изборе за ново студентско руководство.

,,Ја њима оставку нећу дати. Изабран сам на мандат од четири године и он ми истиче тек 30. септембра. Нови ректор, без обзира да ли ће то бити овај изабрани или можда неко други, може ступити на дужност тек кад мени истекне мандат. Тако каже закон'', категоричан је Пашалић.

И док Пашалић  тврди да га штити закон, студенти питају да ли је плагирање туђих радова по закону.

Позивају се на допис Београдског универзитета који је утврдио да је Пашалић са сајта њиховог Економског факултета  скинуо комплетан рад професора Мирка Грчића и објавио га под својим именом, док су научни рад професорице  Мирјане Девеџић  преписали и као свој рад објавили Дарко и Стево Пашалић.

У допису Београдског универзитета, и оштећених професора, тражи се хитна реакција и повлачење из употребе плагијата Стеве Пашалића, уз констатацију да су запањени, како кажу, срамним потезима ректора Универзитета у Источном Сарајеву.

На крају се поставја питање шта раде Влада Републике Српске и ресорни министар. Зашто дозвољавају да неко, па био то и уважени професор Пашалић, брука Универзитет Источно Сарајево?

Зашто не дозвољавају да  функцију ректора прузме професор Бранко Крсмановић којег је Сенат универзитета изабрао још у децембру прошле године?!



БН ТВ

Коментари / 128

Оставите коментар
Name

Семберија

14.03.2019 18:34

Доста је и Бранка Крсмановица,добро се тај ухљебио.Сина је запослио у ПИО а кцерку у банку .То није све тај исти Крсмановиц је пре неки дан запослио и снају у Електробијељину а заврсила је политицке науке.Ста це та дотицна радити тамо,знаци сједити и примати плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Семберија

14.03.2019 18:45

не секирај се, Баја стоји иза Пасалица. А иза кога он стоји, ниста му се не мозе догодити. А ови студенти, ко њих ста пита?

Name

Јован

14.03.2019 18:53

Па и Стево је своју у РИТЕ Угљевик....ко кад је утицајан цовјек :)

Name

Бандит дрзава

14.03.2019 19:26

Бандитска смо дрзава.Па овде је бас све плагијат.

Name

Соколац

14.03.2019 19:27

Како да не. Додо је још прошле године обећао Стеви да ће ићи у пензију у јануару 2019. Стево није повјеровао и ево му га сад.

Name

проф Митар Перушић

14.03.2019 19:53

Професоре вријеме је да идеш у историју и пустиш нас млађе да наставимо гдје ти застанеш.

Name

Прица о Стипици Пасалицу

14.03.2019 19:55

Прије рата низеразредни наставнициц у Завидовицима, током рата бјези (дезертира) из родне Возуце и одлази у Нови Сад гдје на веома сумњив нацин "докторира" тудјим материјалом уз подмицивање професора. Послије рата се враца и сам себе прогласава за "демографа", а уједно као резимски тип последњих 20 година је закрпа уз сваку власт. Никада није одговарао за покусај силовања студентице. Користеци разне полозаје приграбио огромне паре у последње двије деценије - углавном незаконито. Има тога јос пуно .........

Name

Кинг

14.03.2019 21:36

Не потписујете лажно Проф. Перушића, човек са овим нема никаве везе. Он је за вас господин.

Name

ЗНАЊЕ

14.03.2019 22:06

Професор Пашалић је изузетно нестручан научноћнаставни радник. Он је зарадио пензију павећи се наводно статиским и демографијом. Имао сам прилику слушати га прошле године кад је у наводно научном раду доказао да се број становника у Бања Луци повећава, а у осталим општинама РС смањује. Колеге су га упозориле да му неваљају подаци, јер у број становника рашуна и све оне који живе у Србији и некум земљама запада а имају двојно држављанство. Данас је то постало видљиво и онима који незнају елементарну статистику. То је један надувани тип са скромним математичким и статистичким знањем.

Name

Пајо

14.03.2019 22:19

Кад се на зор у селу прави тзв.универзитет наравно и да це такав кадар бити тј.неадекватан, а нема ни студената довољно. Једна мјесна заједница код Бијељине има висе становника од тог тзв.града који је обицно село у околини Сарајева гдје нема ни становника како треба а камо ли тај назови универзитет који ниста не нуди, и казе неко оде младост, па наравно да иде. Сацувај господе

Name

Студенти прави

14.03.2019 23:24

Колеге узмите уците,пустите се политике.За нас је књига и индекс основа а ко је декан,ректор то је вец ствар резије...

Name

Марко

15.03.2019 04:44

Два су разлога за смену Пашалића: 1. што је расписао изборе за студентски парламент 2. што се нелегални студенти који су у сенату нелегално изабрали новог ректора плаше да ће та одлука пасти. То је цела истина!

Name

Ре БАНДИТ ДРЗАВА

15.03.2019 06:24

Па и је цитава РС ЈЕ САМО ЈЕДАН ВЕЛИКИ ПЛАГИЈАТ ЛАЗ ИЗМАМА КРИМИНАЛ УБИСТВА КРАХ ФАЛИТ ПРОПАСТ ДУГ ММФПУНА ПОЛИТИЦКА АНАРХИЈА ЕНОРМНЕ КРАДЗЕ .СТа то има да финкционисе у РС који сегмент никоји.Зато ннарпд масовно одлази.На функцијама су неспособни плагијатори са купљеним диплама докторатима .Оно сто је способно сватило је да је РС плагијат и да ту нема за њо мјеста.Зато и одлазе јер су струцни и знајиу да то знање могу примјенити тамо вани.Док ови ухлљеби плагијати могу само овако странацки. Преко веза и то само могу у РС јелл је дрзава плагијат а и они са плагијатима. Цим боље да народу постане јасно ста је РС то боље за њјих прије це је напустити и негдје другдје имати достојан зивот цовјека..Поцели су и мртви одлазити.Кад остану старци и плагијати незналице идиоти а то је јако близо РС це само рухнути и у свом незнању ста це прппасце сви ти плагијати у истице се сами измедју себе.А перспективе нема са овакквом опозицијом раздвојеним СДС ом и таквим опозиционерима попут Цавица и 90'/,овакви као овај.

Name

све мастер до доктора

16.03.2019 06:17

Универзитет у И. Сарајеву је спрдња. Хитно реорганизовати, преиспитати реалну струцност професора и асистената, нацин пријема, висе од пола отпустити и за неколико мјесеци довести све у ред.

Name

Рава

16.03.2019 10:11

Слажем се да би требало преиспитати све изборе у звања, али ко ће то да уради? У управним одборима агенција за акредитацију седе они који су добили професорска звања на муфте. Правила о акредитацији универзитета су крање непрецизна и отварају простор за манипулације. Докторати се пишу за новац. Људи се бирају у звања на основу књига на којима је потписано пет и више аутора и чланака у часописима који немају никакву научну вриједност. Докторирају, па тај докторат штампају и сад је то књига за избор у ванредног професора. Два избора на основу једног рада. Има и случајева да су редовни професори изабрани на основу непостојећих књига. Сви знају и ћуте. Нико неће да каже да је цар го.

Name

Његош

14.03.2019 18:35

Пашалић тешко смеће од човјека. Нарцисоидни манијак који спопада студентице. Нека се нађе неко у Зворнику и шире да каже нешто добро о њему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Семберију

14.03.2019 18:49

Зива истина за снају која ради у Електро гдје и ја радим.Политицке науке је заврсила и ради код нас.Дотицна ниста не ради,битно је да прима добру плату и да има 100 кг.

Name

Миле

14.03.2019 18:53

Да се испита поријекло имовине Бранка Крсмановица ,као професор регуларно није могао зарадити а питајте студенте колико је наплацивао по испиту.Један олос обицни,има све партиске књизице.

Name

Зоран

14.03.2019 18:55

Син Бранка Крсмановица вози дзипа. који вриједи цитаво богатство,сигурно му није купио пунац из Попова.

Name

Зворникусармама

14.03.2019 18:59

Јесте Пасалиц је смеце и манијак.

Name

Мико

14.03.2019 19:08

Стево је бог за овог Крсмановица.

Name

За Крсмановица

14.03.2019 19:11

Да ли јос ција дјеца треба да раде осим твоје,цак и снају си запослио .Цитава породица ради у јавним установама а друга дјеца одају по путу са дипломама.Срам те било полтрону један.

Name

Семберац

14.03.2019 22:15

Па мора снаја имат 100 кила кад син баја има 200 како другације

Name

Ре Зоран

15.03.2019 06:39

Овде није битан ни овај професор ппагијат нити Крсмановиц нуго Ко КО. КО КО Нико као и у политици судству прривреди прпсвети КО па нико нема алтернативе .Све је иста матрица један оде други додје.Оно мало струцни и постени или одлазе или ох оби 90'/,уби својим пплотицким партиским кумовим везама и притисцима .једноставно нема ко..Пртед приватни факултета диплома из Сироког брега .Гдје кад питас момка колико испита ти је остало он ти одговори јос три рате.Па људи моји неки курсеви и оспити раде се од куце преко интернета.Оцему ми прицамо ево ја лицно познајеминимално 5људи са дипломама из Сороког и бар 10 са. Ови приватни факултета и једну особу која је испит занекакав курс и добијес диплому полагала од куце преко нета.а посто је имала и енглески а фала богу нема појма о енглеском церка ми је преводила и говорила ста .И о цему ми ту онда говоримо.Нема алтернативе.

Name

Ре ре Зоран

15.03.2019 07:59

Зато моја кћерка која није завршила факултет већ родила двоје дивне дјеце има 46 година и само 6 г радног стажа. Академски смо грађани,отац је предавао на државном факултету и чланови смо СДСа од оснивања,њу малтретирају,понижавају и држе на одређено већ 6 г.Тако је јер она није хтјела на приватне факултете.Сад је за очекивати да буде технолошки вишак.

Name

Сима

14.03.2019 18:43

Засједе на фотељу па никад да сидје а појма нема о зивоту

ОДГОВОРИТЕ
Name

ректални стево

15.03.2019 11:32

Стево ректор, успут и Додиков демограф.

Name

Иван К

14.03.2019 18:44

Обавезно скинути говно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.03.2019 20:45

Матаругу за ректора. А Ћеранића за проректора. То је уиграна екипа за све ситуације.

Name

Лепотан

14.03.2019 18:44

Силног ли универзитета, ректора и републике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

15.03.2019 04:48

Браво, и кажу опада број студената. Како неко уопште да дође да студира на универзитету у ИС. Све лични интереси.

Name

Љубиса В.

14.03.2019 18:45

Мислим да су ово природни процеси у смислу континуитета деградације Универзитета од стране неакадемских људи који су урусавали насу академску заједницу преко смијена способних декана! Збогом Стево, ко се задњи смије, најсладје се смије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мили

14.03.2019 18:46

Стево стари лихвар познат по набацивању студентицама а академска каријера му је НУЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смјена Стеве

14.03.2019 18:46

само гледа себе и паре где има сандра му диктира ста да ради и како да ради али и њихово је доста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смјена Стеве

14.03.2019 18:46

само гледа себе и паре где има сандра му диктира ста да ради и како да ради али и њихово је доста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Омладинац

14.03.2019 18:50

Пасалицу, на младима свијет остаје! Твоја реторика је застарила и много стете нањела.. Фатај се пензије и пусти људе да раде на побољсању студентског стандарда и повецању броја студената! ОДЛАЗИ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катарина

14.03.2019 18:50

Ко је Смиљана Николиц и колико сте јој исплатили пара из Вл.средстава Универзитета.Хитно увести принудну управу и ове јаде поцистити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

14.03.2019 20:12

Ко је Смиљана и ста јој је плацено?

Name

Поп

14.03.2019 20:41

Питајте за Смиљану финанцијског директора,сефа рацуноводства,генералног секретара-ни један уговор не мозе проци а да га они не имају на увид?Све велики криминал!

Name

Цињенице

14.03.2019 20:54

Сви сте ви голема срамота унверзитета, сви бивси а и овај будуци, као и представници студената, треба посебно нагласити, бивси и садасњи. Зато је такво стање. Од свих вас је био криминал, корупција, непотизам, незнање и то сироких размјера, а јасно је да се и наставља. Камо среце да има разума цему то води.

Name

Смиљана

14.03.2019 21:58

Ја сам Смиља ста је...хоцете ли да вам сликам свој уговор...да сам средила правну регулативу тлц на саобрацајном

Name

Смиљана

14.03.2019 18:52

Па ста будите ви ко Стевица ја зивим и радим у Њемацкој ал ми Стевица купи све и јос ми направи уговор на 4 000 КМ на УИС.-у да сам одрадила правну регулативу за центар на Саобрацајном

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гига

14.03.2019 18:53

А гдје је у свему квалитет наставе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворникусармама

14.03.2019 22:11

На путу за Њемацку.

Name

Тотал Дамаге

14.03.2019 18:53

Индикације показују стање на високосколским установама гдје нема реда, рада и распореда. Инвазија папак-скакаваца изједа све структуре друства. Сколство као и тузиластво се налази у тоталном расулу, а то су стубови једног друства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Лукиц

14.03.2019 19:00

Милан Луциц прица о постењу а он фалсификовао потпис секретара Реље Пурковица да би досао на мјесто предсједника,полиција це то и доказати,ста цес онда Луцицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивана К

14.03.2019 20:01

Момку сте товарили полицију да му је потпис фалисификован иако је дао изјаву да је његов потпис. Срам вас било ста радите да додјете до позиција!

Name

Професор Мирко

14.03.2019 20:41

Осим Лучића има још студената у такозваном Парламенту који су на те функције дошли помоћу фалсификата. Читав живот им је фалсификат. Кад су уписали факултете нису имали хљеба да једу, а погледајте им возни парк и просјек студирања. Не брину се они за Универзитет и студентску популацију. Неће моћи да се наставе богатити и да се на рачун студентских организација опијају по Требињу... А што с тиче ректра не заслужује ни један ни други то звање. На то мјесто треба поставити неког часног без мрље у каријери, неко ко ће повратити углед нашем Универзитету као што је било у вријеме уваженог професора Старовића. Зар да ректор буде човјек који је куповао гласове на изборима- 5000 КМ глас. Срамота за поједине професоре који су то прихватили. И на крају драги студенти зар треба да вас предводи Милишић који је трећи пут апсолвент или Симанић који трећи пут обнавља трећу годину. Свака част ректору Универзитета у Бања Луци и студентима бањалучког универзитета. Њих представљају најбољи студенти. Тако је увијек било и тако треба да буде и на УИС. Овакве се ствари нису дешавале док су у Сенату сједили најбољи студенти и у Вијећима факултета. На овом универзитету од 2012. године главну ријеч воде вјечити студенти и боре се за "аутиномију незаконитости"

Name

Ведрана

14.03.2019 19:00

Па људи да ли је ово могуце...пасалиц и екипа напоље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасалиц=пропаст

14.03.2019 19:03

Цовјек који је унистио све сто се унистити мозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

14.03.2019 19:34

Хоцете да ријесите се Пасалица а Крсмановиц је гори олос.

Name

Павловац

14.03.2019 19:04

Браво за студенте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уча

14.03.2019 19:05

треба најурити говнавом мотком неука и срамота за све нормалне људе да учитељ разредне наставе јер то је редовно завршио буде ректор универзитета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ведрана

14.03.2019 19:09

Ово је брука и срамота за један универзитет...пасалиц и екипа напоље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

14.03.2019 19:17

Ресите се бар ових проректора који су гори и од пасалица,ако је то уопсте могуце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Његош

14.03.2019 19:21

Можда и у Завидовићима гдје је радио као проф.Географије.Мало је нејасно откуд он као признати демограф у РС.Додуше ко је све доктор наука,може и Паша лић бити експерт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВ

14.03.2019 19:21

Ставо Пашалић је све оно најгоре сто можете замислити од људског карактера, а најмање “уважени професор”, како сте написали. Један обицни плагијатор, нивоа наставника географије, максимално, а никако универзитетски професор или ректор. Када се запитам, не могу да вјерујем да су овакви неквалитети, оволико високо догурали. У пензију, одмах, дртино матора, да неко млад и нормалан води тај универзитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ревизор

14.03.2019 20:32

Хитан апел свим релевантним институцијама да се проведе детаљна контрола пословања универзитета-криминал сироких размјера!Продаја радних мјеста,фиктивни уговори,куповина гласова у сенату,управном одбору,непотизам,лазне дипломе из Сироког и све то обављају високопозиционирани сефови,декани!Изгубљена аутономија универзитета,најкриминалније цланство ДНС-а је запослено на универзитет!Цетири ректора су сад доле;Пасалиц,Крсмановиц,Луциц,Главас!Ректорат нема сефа да није корумпиран и упетљан у неку аферу!

Name

Кнезевиц

14.03.2019 19:22

Нас декан Драгица и оперска пјевацица Ка-Сандрица се понасају као Тито и Јованка али их студенти дозивљавају као Бони и Клајд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елекро-Бијељина

14.03.2019 19:51

Битно је да је Крсмановиц своју снају дебелу запослио код нас.Политицке науке нам требају,без њих њих сигурно неби могли функционисати.

Name

Средоје свалер

14.03.2019 19:35

Само сацекати 2020 годину, из Тузле Wиззаир и лагано а нек ови метузалеми и скелети раде док омладина лагано испарава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити студент

14.03.2019 19:38

Ја би да Стево буде дозивотни ректор, има времена за ове омладинце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

14.03.2019 19:39

А и Сандрица и Драга це сутра бити на тв...у колико се паркирао и усао код ње а у колико је изасао...плацсно је да цовјек да снимак ал је заслузио сваку марку за снимак....сутра спектакл са уговорима и снимцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

уог

14.03.2019 19:54

СТЕВО ПАШАЛИЋ је мој бивши професор са факултета ког сам једва завршио због њега. 13 ПУТА САМ ИЗЛАЗИО НА ИСПТ КОД СТЕВА. ТО ЈЕ ЈЕДНА БИТАНГА И КАКО ВЕЋ НЕКО РЕЧЕ "НАРЦИСОИДНИ МАНИЈАК"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

14.03.2019 19:54

Још један у низу крахова," интелектуалне буржоазије"....која сакати и скрнави здрав разум и ово мало популације која се борила са свим наметнутим им недаћама и мукама....интелигенцијо,,здрав разуме ....има ли те,постојиш ли....Стоко,части,моралу ...гдје и кад неста!!!???? Дјеца су у половичном сазнању шта похлепа може.....исти су оба....трАжите трећег јер овдје је политика уплела прсте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

14.03.2019 20:00

Познајем Стеву Пашалића и одговорно тврдим да је склон свему и свачему, од напаствовања асистентица и студентица, преко плагирања радова до разних превара и смијешног нивоа квалитета наставе (коју уопште ни не држи). Међутим, њега могу схватити, он би остао на функцији ако може до 100-те године, али ми нису јасни они који то дозволе. Гдје је инспекција? Како то да он у 69. години још увијек ради и обнаша функцију ректора? Је ли то порука младим људима (пуна су нам уста парола на младима свијет остаје) који масовно одлазе вани јер не могу доћи на ред од ових метузалема? Није Стево једини проблем, много је таквих као он који су залутали на универзитет. Подршка студентима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лера

16.03.2019 03:25

Браво за коментар, младим људима се повраца од оваквих стручњака и назови професора. Због тога студирају ван РС иако је знатно скупље а неријетко и на страном језику. Овакво руководство универзитета је веца пошаст по становништво него рат и поплаве заједно

Name

Војвода

14.03.2019 20:02

Зивио једном ректор Митар Новаковиц и људи су га постовали као ректора! Овај Пасалиц је стари преварнт, ојадио осигурање послије рата а питајте левате гдје је био у рату

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сима Б.

14.03.2019 20:55

Од Митра је све и почело. И он је сједио и играо игрице на компјутеру а Трбојевић гледао како да муне паре за њих обојицу. А Сандрица се мува по ректорату још од Митровог ваката. Само мјења саложнике.

Name

Ттттзтз

14.03.2019 21:26

Ех да је нама да опет додје проф. Трбојевиц.

Name

Стевица

15.03.2019 17:52

Какав Трбојевић? Ово су све његове идеје коју су довеле универзитет ту гдје јесте. Паре централизоване у ректорату и никоме не полажу рачуне како се троше. Шта је било с аустријским кредитом? Ко то отплаћује и у чије џепове су те паре отишле? У мој нису.

Name

ре војвода

16.03.2019 17:18

Гдје помену Новаковића ? Зло и наопако од човјека , а и потомство му катастрофа. Научени да преко корумпираног оца имају све, син Мирко претукао јадног и чемерног човјека да би, поред свега што има, добио локал на факултету. Назадна породица и далеко им кућа.

Name

Сале

14.03.2019 20:03

СТЕВО ЈЕ ДЕЗЕРТЕР И РАТНИ СВЕРЦЕР ОДМАКНИ СЕ ОД ДЈЕЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Салета

14.03.2019 20:25

Добијас Крсмановица јос горег преваранта.

Name

Реалност

14.03.2019 20:10

У Ректорату је вец мјесецима хаос. Ниста се не ради, воде се ратови, којима краја нема. Мало се свадјају, па по потреби мире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

14.03.2019 20:14

Ненада Лалица за ректора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За реално

14.03.2019 20:32

Мислис бравара Ненада Лалица.Он је био обицан бравар прије рата а сад цовјек доктор наука.Ха,ха.

Name

ЛУКА

14.03.2019 20:33

НЕЋЕ ТАКО ЛАКО ГУЗОЊА ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ И КОЛИКО ИХ ТАКВИХ ИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дотт

14.03.2019 20:41

Овог доказаног педофила треба ухапсити, а не смијенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дотт_2

24.04.2019 09:29

Плагијатора у апс.

Name

Овај

14.03.2019 20:42

универзитет треба укинути јер се срозао на ниво приватних на којима се купују дипломе. Ионако је основан да би се збринули Срби професори из Сарајева. Штанцовањем диплома потпуно је девалвирао њихову вриједност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо Станисиц

14.03.2019 20:49

Хвала г-дину Пасалицу сто ми је омогуцио да купим диплому у оно вријеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузи

14.03.2019 21:09

И питате се сто студенти одлазе!!!!!????поред оваквог ректора проректора генералног секретара...бјезите дјецо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гроздана

15.03.2019 09:28

Ген.сек. Равиола је посебна прица то је за анале:-))))))

Name

И да нецес хоцес

14.03.2019 21:16

А ста нам је са генералком Равијолицом? Бице весело кад се врати медју администрацију. Моле се они у стакленим одајама при уласку у ректорат да је окупају, нека се продју прања степеница и усмјере тросење воде тамо је потребно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босан@ц Србин

14.03.2019 21:30

Страшан Универзитет! Да није жалосно, било би смијешно. Неки од мојих колега су сад професори тог страсног Универзитета. Сјећам се добро какви су студенти били. Докле смо стигли, моземо ли јос даље пропадати? Дотакли смо дно у свим животним сферама. Само нам је председник свијетла тачка. Саторски певац. Не може нам нико ништа,..... сем домаћих папака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Погресно изабрана асистентица

14.03.2019 21:42

Црни Стево....ста це бити кад сутра објаве Смиљин уговор а вец сви о њему прицају увелико па универзитету....а ста це Драга кад изадје снимак у колико је усао у приватне просторије Сандре па кад дјеца и зена виде....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миха

14.03.2019 21:49

Крсмановиц је молио Пасалица да запосли Вуњака који је отисао у пензију на Економском у Суботици, само зато сто Крсмановицев син ради докторат код Вуњака и то је био Вуњаков услов Бранку. Стево попустио. Екипа је то, не заваравајте се, уиграна, док неки млад и незапослен професор пакује кофере и напуста земљу. Срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

14.03.2019 22:23

А ста је са плагијатом практикума Весне Милиц и њене продаје испита. То је посебна прица. Дно дна.

Name

Јовица

15.03.2019 15:52

Лажни Јоване ја излазим на испит код Весне осми пут. Она тражи да се научи. А ти буди фрајер среди ми код ње испит за новац као што тврдиш и ја ћу ти дати два пута толико новца.

Name

Профа

14.03.2019 22:10

Универзитет на ком Срдјан Лалиц има звање доцента доктора и титулу декана и није универзитет, вец сега сала посалица. Цему цудјење за ректора и афере кад је ту виса политика упетљана, без Додиковог аминовања нема ниједног потеза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

16.03.2019 18:25

А што ти смета Срђан Лалић, што га уплићеш у ову причу ?

Name

Бијељинац

14.03.2019 22:12

Крсмановиц је бог непотизма. Син, церка, снаја, јос мало и унуци, само оплети бајо мој до фотоље председника РС гурај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лидија

14.03.2019 22:17

Сјецас ли се ти стевице кад мене Сенат изабра за асистента а ти ми недаде да заснујем расни однос на педагиском сто нисам хтјела да удовољим твојим прљавим зељама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

15.03.2019 07:13

Милкице ван из Електро-Бијељине,није то посао за тебе.Радјај дјецу.

Name

МИЛО

15.03.2019 07:16

Па онај син од Крсмановица мора имати 200 кг кад му је тата све обезбиједио и направио слона од њега.

Name

Јован

14.03.2019 22:25

Берјан је ниста мањи лопов од њих. Проректор без иједног науцног рада у реферантним цасописима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калиновик

15.03.2019 10:56

Нека си ти научник у ЗЗ Гвозно

Name

Генсек

15.03.2019 19:51

Немојте тако, то је Боратов најбољи друг.

Name

Мирослав

14.03.2019 22:26

Све су то везе и везице, мало партијске мало родбинске. Трпи се и по факултетима сваста. Свега има, преко спорних и пијаних асистената и професора до оних који се ријетко појављују па примају плату. И никоме ниста. Има и оних који отворено говоре против РС и опет раде. Морају ли то да трпе наса дјеца, морају ли се на то присиљавати дјеца ције је нај вредније улозено у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој ком.

14.03.2019 23:16

Све гола г.вна какви професори. Цвјета корупција и криминал на овом Универзитету и то је тако свуда није само ту. Партијска спрдачина свуда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пропали студент

15.03.2019 00:08

Знају ли Срецко и Јова ста студирају уопсте?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирослав добој

15.03.2019 05:34

фуј фукаро,,знам те јос из завидовица,,гузице би дао за фотељу срам те било ове омладине,,плагијатору,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо

15.03.2019 06:02

Јој да је вама Трле. Док је Стеван Трбојевиц тамо владао били сте мањи од макова зрна сад се пробудили доценти да воде процесе и видимо станли каос на уис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

15.03.2019 08:30

Браво Несо, вратите Трбу па цете видјети како це рејтинг универтитета скоцити и како це се радити. Нису смјели писнути док је он био на универзитету.

Name

Милијана

15.03.2019 09:15

Профа је најјаци лик који је икада био на ректорту

Name

Сима Б.

15.03.2019 17:53

Најјачи у узимању пара. Као профа је никакав.

Name

Еx Зворницанин

15.03.2019 06:30

Бранко Крсмановиц је једна велика НУЛА од цовјека.Сјецам се,док сам зивио у Зворнику,прицао ми је пријатељ да је братиц од дотицног Крсмановица,заједно са Иваном Поповицем Попом,изнајмљиво блуетоотх бубице студентима,да би варали на писменим дијеловима полагања испита на Факултету Спољне Трговине,на ком је професор Бранко Крсмановиц предавао информатику.У вријеме док је декан факултета био извјесни Мировиц.Казу људи,да је Бранко братицу и Попу дао три пара тих бубица.....Тад је то добар бизнис био.Поп се обогатио,а касније је код тадасњег нацелника опстине Зворник,Зорана Стевановица,утицао да се братиц Бранка Крсмановица запосли у зворницку администрацију гдје и данас ради. А о Стеви Пасалицу........Све најбоље.И сину му Дарку СВЕ НАЈБОЉЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАЗНА ПОРУКА

15.03.2019 07:09

САД ЦЕ ПРИЈЕМНИ И ДРАГА ДЈЕЦО ПАМЕТ У ГЛАВУ.И ВИ РОДИТЕЉИ.ДЗАБА ЦЕ ТЕ УЦИТИ ПЛАЦАТИ .ОБАРАЦЕ ВАС ДОК ИМ НЕ ПЛАТИТЕ.РОДИТЕЉИ ЦЕ ПОЦРКАТИ ОД РАДА БИЛО КАКВОГ СВЕ ЦЕ ПРОДАТИ ДА СЕ ВИ СКОЛУЈЕТЕ.И ВИДИТЕ.ОВДЈЕ АКО ТИ РОДИТЕЉ НИЈЕ ВЕЦ ОБЕЗБЕДИО РАДНО МЈЕСТО ПО ЗАВРСЕТКУ ФАКУЛТЕТА НЕМОЈТЕ ДЗАБА.ЈА САМ РОДИТЕЉ ДВА АКАДЕМСКА ГРАДЈАНИНА КОЈИ У НОВОМ САДУ САВРСИЛИ АГРОНОМИЈУ ..НЕМА..НЕ МОЗЕ..ДЗАБА УЦУЛИ..САД РАДЕ ПОВРЕМЕНО У ЊЕМАЦКОЈ СТА ГОД..САМО ИХ БОЈКОТУЈТЕ..РОДИТЕЉИ И ВИ..ТРАЗИТЕ ДРУГА РЈЕСЕЊА..ФАКУЛТЕТ ЈЕ ПРЕВАЗИДЈЕН НА ОВИМ ПРОСТОРИМА.СВАГДЈЕ КРИМИНАЛ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зико

15.03.2019 07:55

Бранко ста мислис да ли требају јос ција дјеца радити у Бијељини.Срам те било.

Name

Мирослав

15.03.2019 08:20

Све сто је труло треба одстранити. Добро треба промислити, немојте карцином мијењати метастазом. Има тамо добрих и постених људи али они нису у власти. То будите сигурни. Има постених професора који дају све од себе али се они не виде и не препознају за власт јер би радили постено. Питајте студенте који долазе на наставу они најбоље знају ко је какав. Нека вам казу код који професора иду са узивањем на наставу, а који су им огадили студије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бродац

15.03.2019 09:46

Додјите у Бродац да видите Бранка Крсмановица вилу,мислим ни Трамп нема бољу.Све је узео од ове дрзаве и само мијења партиске књизице,Увлакац један обицни,карактер нула.

Name

Семберац

15.03.2019 09:55

Е Крсмановицу неце моци тако како си замислио,моја породица без посла а ти своју обезбедио.

Name

марко

15.03.2019 10:17

Сина и снају је смјестио у Каринтонку зграду у стан од 100 квадрата а себи је узео стан у најљепсој згради у Бијељини гдје је квадрат био 2000 КМ.Толико о постеном Бранку Крсмановицу.

Name

Универзитет жалости

15.03.2019 11:07

Срамота да се Крсмановић назива ректором. Изабрали га пропали студенти. провјерите њихове просјеке и студентски стаж. Срамота за универзитет, студентску популацију и професоре. Нелегални студенти нелегалног ректора. Овде треба Додик да именује ВД ректора и да се растјера ДНС багра са универзитета. Нешић је запослио пола администрације у ректорат.

Name

зоран

15.03.2019 12:12

Мало ли је па хоцес Крсмановицу да будес и ректор.Твом безобразлуку и похлепи никад краја.

Name

Сима Б.

15.03.2019 17:57

Ти исти што су изабрали Бранка изабрали су и Стеву. Сад његов избор ваља а Бранков не ваља. Не ваља ништа. Систем би цио требало ресетовати. Изборе у звања који су били у међувремену поништити. Има ли власт у РС иоле снаге за то? Она је донијела законе у области високог образовања који су створили ситуацију да се студенти питају за све и свашта. Сад министар мисли да ако промјени студенте све ће ријештити. Мало морген. Опет ће бити сјаши Курта да узјаши Мурта.

Name

Мала маца

15.03.2019 12:54

Мастило је плагирао књигу и докторат. Ускоро це све бити објављено. Тако да је Пасалиц за њега мала маца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоца

15.03.2019 20:17

Углавном брука је сто сви ви овако рузно олајавате једни друге а вецина вас скупа ради ,пљујете на универзитет и руку која вас храни ,зато овакви и професори и студенти лако манипулису са вама .има вас много поготово у ректорату ,препознацете се ,који сте склони разним манипулацијама ,потурањима колегама са којим доруцкујете скупа,препознаце се и господје и господјице сто немају паметнија посла у зивоту вец да се домундјавају са студентима и да потурају папире и олајавају како сам рекла руку која их храни а то је у овом слуцају унервизитет а њега цине сви радници а не само набиједјене гуликозе којих има на свим овим странама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мастер

16.03.2019 16:29

На овим просторима ничу мастери као печурке после кише. такве клошарчине стичу академске титуле, да је за невјерицу. Људи који су регуларно стекли академско звање ћуте и гледају шта се ради и срамота их туђег стида. Особе које су сумњивог интелектуалног капацитета , преко ноћи, стичу мр , др , а доскора били нуле. Грабе људи без пардона, по систему зграби што више и што прије. Имали смо некадашњег камионџију на мјесту декана Педагошког факултета, па су исти такви "кадрови" и излазили са квазифакултета и што је најгоре , раде са дјецом предшколског и школског узраста. Све у свему, катастрофа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Попадија

16.03.2019 20:46

Да заиста криминалци су се бас расирили и не презају ни од цега. Страсно је то да Нико од њих не размисља како се са тим цином поткопава дрзава а дрзава смо мо сви а не тамо неко десети и нека далека земља. Страсно је то сто те лењигузе сто краду тудје радове и ти криминалци сто продају дипломе не мисле да це се то и њима самома обити о главу а не само неком другом. Не мисле да це такав ”науцник” да им сутра предаје дјеци и унуцима или један доктор са купљеном дипломам да га сутра оперисе то јест да га касапи и прода органе. Ко мозе да купи диплому мозе да уради било ста јер то су особе без стида и срама и на дну моралне љесрвице. Било је смијесно једном видјети на једном ТВ каналу у Србији гдје нека старлета јавно признајте да је купила неку фкултетску диплому а није знала ни да изговори име зинкс које јој стоји на дипломи. Цура је била искрена и све јавно признали и казе да она појма не бих имала ст треба да ради да јој је неко дао посао на основу те дипломе. Рузно дјело али лијепо да је бар рекла како јесте да се отворе оци и да се схвати озбиљност тог расиреног криминала.

Name

манијаци

16.03.2019 18:24

По коментарима да се закључити да су такозвани универзитетски професори манијаци , који сексуално уцјењују студенткиње. Сељачки дрипци, који су на сумњив начин дошли до академских титула , дочепали се неке власти , фурају непотизам, похлепу, неке офундране примитивне фрајере... ФУЈ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Универзитет

16.03.2019 19:45

Све је ово магла. и дно дна. Расписани избори за студентски парламент. и Весна Милиц им плаца аутобус за путовање. Мозе има се, испити продају се.. Стара тактика куповине студената. А само да јој не објаве јавно плагијат практикума. Овога пута неце јој проци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демограф- демагог

16.03.2019 20:56

Овај морални пигмеј, Пасалиц не да фотељу ни заста на свијету. Увијек био наклоњен владајуцој странци, њему свака политика одговара и ниједна промјена не скоди. Никакав цовијек, а јос гори професор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бенито

17.03.2019 07:56

Ми опет све у круг, и тако 30 година. Кад правиш кућу мораш имати добар темељ. Хајде да се вратимо темељима. Иста или слична ситуација је и у Федерацији. Морамо се критички односити према моралу и успоставити систем вриједности. Без тога нема ништа. Одмакнути политику и религију од школства судства итд...Грађани су таоци овог система и још увјек се сврставају у добро осмишљене фашистичке таборе сакривене у плашт "патриотизма".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго ликовњак

17.03.2019 09:17

Колико је одговоран Паса за хаотицно стање толико је и одговоран генерални секретар Равиола.Као да је исла у Пристину да студира право.Ето

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анализа

17.03.2019 09:31

Без обзира на лосе коментаре о ректорима, најгори су студенти И њихови представници. Пису анонимно коментаре И оцекују да им неко помогне. Ко? А оптузбе за сексуално злостављање имају итекако везе са понасањем студентица, старлета. Студирала сам у времену кад нисмо ни знàли ко је на целу Унија, професоре смо сретали на испитима И предавањима И увијек је билл присутно висе људи. Питам се се гдје се састају насамо студентица И професор. Не би требало нигдје Али није тако.И, ето простора за стеле, курвалук И малверзације. Одавно заговарам идеју да се свим људима који су носиоци билл које дипломе, да тест који се односи на знање основне сколе. Видјели би резултате. А тек асистентице! Све сто је било најгоре у сколи постало је асистентица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одлицна анализа

17.03.2019 11:47

Одлицна анализа. Типицан примјер је сестрицина Весне Милиц. Средњу сколу заврсила са довољно. На факултету тетка јој правила стелу са испитима и ето данас је она асистентица.