Роналдо хет-триком донио Реалу 600.000 евра!

Елиминацији Атлетика се радује и Барселона.

Фудбал 18.03.2019 | 21:45
Роналдо хет-триком донио Реалу 600.000 евра!
Отишао је Кристијано Роналдо летос из Реала, али је хет-триком у уторак увече одушевио и навијаче и челнике мадридског клуба. Навијаче зато што је са Јувентусом избацио Атлетико, који је Реалу љути градски ривал, а челнике Краљевског клуба зато што им је донео 600.000 евра.

УЕФА сваке године зараду од Лиге шампиона дели клубовима према пласману, победама, па се дели и новац од ТВ права... Шпанцима од укупне суме припадне око 15 одсто, а тај део се даље дели зависно од тога колико је који клуб далеко стигао у елитном купу, па које је место заузео у домаћем првенству сезону раније...

С обзиром на то да је Атлетико отишао у реванш у Торино са предношћу од 2:0 из прве утакмице, процене су биле да су Мадриђани ближи проласку у четвртфинале. То би им донело и повелику зараду, а проценат који би Реал добио касније при подели новца од УЕФА, био би поприлично скраћен, јер је недељу дана раније испао у осмини финала од Ајакса.

Међутим, Кристијано Роналдо је хет-триком елиминисао Атлетико и ставио га у исту раван са Реалом: испала су оба тима у осмини финала! Према грубим проценама, то је донело Краљевском клубу око 600.000 евра више него што су очекивали пре утакмице у Торину. Није то сад нека сума због које ће на стадиону Сантјаго Бернабеу да падну на теме, али није ни за бацање, поготово када "падне с неба".

Атлетико ће добити нешто више новца од Реала при завршној расподели, али само због тога што је прошлу сезону у Примери завршио као други, испред љутог ривала.

Ипак, елиминацији два мадридска клуба највише се обрадовала Барселона, која је једини шпански тим који је стигао до четвртфинала. Она ће однети лавовски део колача када се буде делио плен на крају сезоне.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар