Хрвати стижу у Пионир!

Рукомента репрезентација Србије 11. априла угошћује старе ривале у оквиру квалификација за ЕП.  Спектакл 11. априла у Београду: Србија - Хрватска! Најбољи рукометаши Србије одиграће меч квалификација за ЕП против шесте репрезентацији света у дворани Александар Николић после четири године.

Остали спортови 16.03.2019 | 21:30
Хрвати стижу у Пионир!
Рукометна репрезентација Србије се после више од четири године враћа се под сводове чувене београдске хале "Александар Николић". Рукометни спектакл је заказан за четвртак 11. априла, када ће од 18 часова у трећем колу Групе 2 квалификације за Европско првенетсво наши најбољи рукометаши снаге одмерити са увек веома снажном селекцијом Хрватске.

Дуели две репрезентације одувек су привлачили велику пажњу јавности, а у овој деценији Орлови су четири пута у званичним утакмицама излазили на мегдан тренутно шестој репрезентацији планете. На Светском првенству 2011. у Шведској виђен је реми 24:24, годину дана касније, пред 20.000 гледалаца у Београдској Арени, Орлови су савладали великог ривала 26:22 у полуфиналу ЕП када је освојена сребрна медаља. Пар месеци касније Хрватска је била боља од Србије 31:23 у групи на Олимпијским Играма у Лондону, а последњи окршај виђен је у Сплиту јануара 2018, када је домаћин славио 32:22 на отварању Европског првенства.

Репрезентација Србије започела је квалификације за ЕП ремијем са Белгијом 27:27 у Зрењанину, након чега је уследио пораз у Швајцарској 24:29, што пред састав селектора Ненада Перуничића намеће императив победе у наредном дуелу са којим се рукомет враћа у дворану која је била поприште многих легендарних утакмица, а у којој је освојено и светско злато сениорки 1973. године.

Последњи пут у званичној утакмици београдска публика имала је прилику да види најбоље српске рукометаше 29. октобра 2014. године, када је у "Пиониру" савладана селекција Црне Горе 25:21. Меч четвртог кола са Хрватском је на програму у недељу, 14. априла у Задру.

Рукометаши Србије квалификације за Европско првенство 2020. године настављају дуелом трећег кола, који ће бити одигран 11. априла у Београду.

Ривал Србије биће Хрватска, тренутно шеста репрезентација света.

Селекција под вођством Ненада Перуничића отворила је квалификације ремијем са Белгијом (27:27) у Зрењанину, након чега је уследио пораз у Швајцарској (24:29), што пред "орлове" намеће императив победе у дуелу са Хрватском.

Тај дуел биће први у дворани "Александар Николић" након четири године. Последњи пут у званичној утакмици београдска публика имала је прилику да види најбоље српске рукометаше 29. октобра 2014. године, када је у савладана селекција Црне Горе (25:21).

Србија је са Хрватском у овој деценији одиграла четири меча и остварила победу, реми и два пораза.

На Светском првенству 2011. у Шведској било је нерешено (24:24). Годину дана касније, пред 20.000 гледалаца у београдској Арени, "орлови" су славили резултатом 26:22 у полуфиналу Европског првенства, када је освојена сребрна медаља.

Неколико месеци касније Хрватска се реванширала (31:23) Србији у групи на Олимпијским Играма у Лондону, а решила је у своју корист и последњи меч у Сплиту, у јануару прошле године, на отварању Европског првенства (32:22).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар