Бања "Губер" - велики потенцијал

Агенција за унапређење страних инвестиција БиХ (ФИПА) додатно ће се путем своје базе пројеката ангажовати на проналаску страног инвеститора за Бању Губер и промоцију осталих пројеката у Сребреници, саопштено је данас из ФИПА-е.

Република Српска 06.03.2019 | 14:34
Бања "Губер" - велики потенцијал
У саопштењу је наведено да ће се ФИПА залагати за Сребреницу и у директним сусретима са инвеститорима заинтересованим за улагање у остале секторе у овој локалној заједници.

Делегација ФИПА-е, предвођена директором Горданом Милинићем, посјетила је Сребреницу и том приликом истакнуто је да би ова општина, уз љековите воде Бање Губер и реконструкцију постојећих и изградњу нових туристичких објеката, поново могла да постане једно од атрактивнијих туристичких одредишта у том дијелу БиХ.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић истакао је да општина издваја 70.000 КМ потдстицаја за мала и средња подузећа и 30.000 КМ за занатске и предузетничке радње.

Представници ФИПА-е су током посјете упознати о могућностима за улагање на овом подручју, са фокусом на инвестиционе пројекте, пословне зоне и објекте, те грађевинско и пољопривредно земљиште за које општина тражи стране инвеститоре.

Подручје Сребренице располаже са значајним могућностима за снажнији развој туризма у регији источном дијелу БиХ, а посебно се издвајају љековити извори Бање Губер, ловиште "Сушица", ријека Дрина, језеро Перућац и други локалитети који би требали бити унапријеђени за значајнији развој туризма.

У Сребреници су евидентни и потенцијали дрвне индустрије, као и потенцијали за развој пољопривреде са акцентом на производњу органске хране за шта овој локалној заједници потребни инвеститори.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Директ

06.03.2019 18:33

Вјецни потенцијал никад искористен.

ОДГОВОРИТЕ