Посланик није платио сендвич

Словеначки дистрибутер брзе хране, специјализован за сендвиче искористио је актуелну политичку аферу која је довела до изнуђене оставке једног посланика у парламенту и на тржиште пласирао сендвич "заступник".

Забава 05.03.2019 | 15:28
Посланик није платио сендвич
"У питању је корисна алтернатива за неукусан чин једног од 90 изабраних представника народа у нашем парламенту", објавила је компанија "Сендвичарна", алудирајући на заступника Јурија Крајчича, који је на притисак своје странке Листа Марјана Шарца (ЛМШ) у понедјељак вратио мандат, након што је у разговору с колегама признао да је у паузи засједања у оближњем локалу узео сендвич и прошао мимо благајне, јер продавачице на њега нису обраћале пажњу, а њему се журило.

Иако је касније платио сендвич и рекао да се радило о "друштвеном експерименту" како би испитао будност контроле, премијер Марјан Шарец инсистирао је да Крајчич врати мандат странци, што је на крају и учинио, али уз опаску да то није заслужио и да је мјера против њега превише строга.

Фирма "Сендвичарна" с пословницама у Велењу, Цељу, Марибору и Љубљани маркетиншки је искористила тај случај и почела да продаје сендвиче "заступник".

Сендвич је направљен од домаћег пецива с интегралним брашном, нарезаних словеначких сухомеснатих специјалитета и киселе паприке, преноси Хина.

Прва серија од 90 "заступника" отишла је у народну кухињу на Залошкој цести у Љубљани, као доказ да је ријеч о добротворној кампањи, док се за остале временом цијена стабилизовала на 2,5 евра по сендвичу, казао је за лист "Вечер" представник "Сендвичарна".

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Милојко

05.03.2019 14:38

Ха, дао оставку због сендвића, овдје бих га одмах на Соколац послали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р.Српска

06.03.2019 09:54

Код нас гепекују човјека, премлате и не дају оставке. Прије им можеш бубреге одузети, него мандат.

Name

Свашта

05.03.2019 14:59

код нас ништа не плаћају.Замислите да је код њх неко украо црквени цријеп или циглу.То Клошарац боље зна од мене о чему се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

05.03.2019 15:59

Ово је доказ да смо ми свјетлоним годинама далеко од нормалног друства и дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

додо

05.03.2019 19:26

Није он способан за бављење политиком. Поента је да те не ухвате...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДООДО

06.03.2019 13:28

Хахахаха, папак пао због сендвичића, а ја и моји покрали милијарде евра, неколико избора, и добили веће функције! Нека додје у Бакиначку или Дрварску школу, све ћемо му објаснити!