Федерер јури нове рекорде у Индијан Велсу!

Шампион Дубаија, Роџер Федерер, покушаће у наредне две недеље у Индијан Велсу да обори неколико рекорда.

Тенис 07.03.2019 | 08:30
Федерер јури нове рекорде у Индијан Велсу!
Швајцарац је у Дубаију освојио јубиларну стоту титулу у каријери, сада је на другом месту у Опен ери иза Џимија Конорса, али Швајцарац има друге ствари на видику.

Федерер, који је ове недеље направио скок са седмог на четврто место АТП листе, покушаће да освоји титулу у Индијан Велсу први пут после две године.

Он има укупно пет трофеја на такмичењу у Калифорнијској пустињи, колико и Новак Ђоковић и жеља му је да постане рекордер овог турнира по броју титула.

Такође, у случају да му пође за руком да освоји шести пехар у Индијан Велсу, Швајцарац би остао најстарији шампион турнира.

Турнир је први пут одржан 1974. године, а Федерер је пре две године са 35 година и 223 дана постао најстарији шампион. У овом случају би оборио сопствени рекорд.

Коначно, Швајцарац има 84 одсто победа на мечевима у Индијан велсу, а одиграо је највише мечева на турниру (74). У случају новог тријумфа тај рекорд би био знатно већи.

Како год било, њему неће бити нимало једноставно да то уради, јер ће осим њега играти и најбоља два тенисера света, Новак Ђоковић и Рафаел Надал.

Наградни фонд турнира је 9,03 милиона долара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар