Да ли ће се Мареј вратити?

Мајка Ендија Мареја, Џуди, причала је о томе да ли ће њен син наставити да игра тенис после нове операције и уградње вештачког кука. . .

Тенис 25.02.2019 | 15:30
Да ли ће се Мареј вратити?
Енди Мареј најавио је пре почетка Аустралијан Опена могућност завршетка каријере ове сезоне због дугогодишњег проблема са куком.

Он је крајем јануара подвргнут хируршком захвату у Лондону, где му је уграђен метални кук, у покушају да спаси каријеру.

Лекар који је оперисао Шкота верује да ће он бити у стању да и даље игра тенис на врхунском нивоу, а оптимиста је и његова мајка Џуди.

"Мислим да ће се вратити", поручила је Џуди Мареј, бивша селекторка Фед куп тима Велике Британије.

Ипак, она је оставила могућност да њен син одлучи другачије.

"Енди је свестан чињенице да можда неће бити могуће да настави да игра тенис. Паметан је момак, има много различитих интересовања за ствари ван тениса и опција после завршетка каријере. Најважније је да више не трпи болове које је имао 20 месеци", рекла је његова мајка.

"Он има и породицу, па мора и да размишља о квалитету живота осим тениса. Заправо, то је најважнија ствар", додала је Џуди Мареј.

Мареј је и прошлог јануара оперисао кук, али је у 2018. години одиграо само 12 мечева.

Током каријере је освојио 45 турнира, од чега три гренд слема, био је први на АТП листи, а има и три олимпијске медаље - два злата у синглу из Лондона 2012. и Рио де Жанеира 2016, као и сребро у микс дублу освојено пре седам година у престоници Велике Британије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар