"Бојао сам се да ће ме убити"

У бањалучком Окружном суду данас је почео главни претрес у случају покушаја убиства Владимира Ковачевића. Новинар БН ТВ је у судници изнио све детаље бруталног напада који се десио 26. августа прошле године испред зграде у којој живи, када се враћао с посла. Када су кренули да ме туку палицама бојао сам се да ће ме убити и покушао сам да сачувам главу.

Република Српска 21.02.2019 | 19:34
"Бојао сам се да ће ме убити"
Након неколико удараца пао сам на земљу, а онда су ме нападачи ударали по екстремитетима и стомаку – рекао је Ковачевић у судници. Новинар БН ТВ је објаснио да је на препознавању у полицији, препознао Марка Чолића, као једног од нападача. Током испитивања је рекао да и данас осјећа посљедице напада, и да често има главобоље и вртоглавице. Након свједочења, Владимир Ковачевић је има само једно очекивање.

’’Очекујем да поступак до краја буде правичан и да се у коначници донесу имена налогодаваца напада’’ – рекао је Владимир Ковачевић у судници Окружног суда Бањалука.

Данас је саслушан и вјештај Милан Срдић. Осим медицинске документације, прегледао је Владимира Коавчевића. Потврдио је да се ради о тешким тјелесним повредама.

’’Владимир Ковачевић је задобио тешку повреду нагњечења чеоног ткива мозга, као и више других лаких повреда по тијелу. Задобио је најмање четири ударца у главу и три по тијелу, јаким замахом руке у којем је било предметно средство,'' рекао је у судници вјештак Милан Срдић.

Свједочио је и Зоран Обрадовић вјештак и шеф ДНК лабораторије Завода за судску медицину Бања Лука. Говорио је о вјештачењу биолошких трагова пронађених на телескопсим палицама којима је Владимир Ковачевић претучен. Прецизирао је да је на дршци палице која је била цијела, пронашао више биолошких трагова, укључујући и Чолићев.

"Не постоји могућност да Марко Чолић никада није био у контакту са предметом, а да је његов траг ту неко пренио", рекао је вјештак Зоран Обрадовић.

Судско вијеће данас је у више наврата упозоравало адвоката Гордана Јовишевића који брани Марка Чолића због начина испитивања свједока и односа према судијама.

Члан судског вијећа Олга Пантић је упозорила адвоката због непоштовања предсједника Судског вијећа, додајући да никада није доживјела такав начин испитивања вјештака. Предсједник судског вијећа Бранимир Јукић у једном моменту је упозорио Марка Чолића да се "не смјешка" док је Ковачевић свједочио. Чолић је на то одговорио да се не смије и да је он увијек расположен. Одбрана је уложила приговор на налезе вјештака.

’’Одбрана ће на доказима Тужилаштва као и на доказима које ће одбрана изводити током поступка настојати докази да мој брањеник није починио ово кривично дјело на начин како је то описано у предметној оптужници’’, рекао је адвокат Марка Чолића, Гордан Јовишевић.

На сљедећем рочишту као свједок биће саслушан и Дарко Савић, који је недавно изабран за најбољег спортисту Републике Српске. Он ће свједочити о томе што је дан послије напада Марка Чолића довезао до зграде гдје је живи Владимир Ковачевић.

Марко Чолић се данас обратио Суду са молбом да му се укине притвор и да се брани са слободе. Рекао је да у КПЗ Туњице није направио ниједан проблем, али да се не осјећа добро психички и да не спава.

Тужилац се успротивила овом захтјеву, а судско вијеће ће одлуку о притвору донијети накнадно.

Судски процес је почео, а за другооптуженим у овом предмету Недељком Тугићем и даље се трага. За њим је расписана и потјерница. Наредно рочиште заказано је за 18. март ове године. 



БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Слобода

21.02.2019 18:44

МИЛОРАД ДОДИК ЈЕ ЦЕСТО ЈАВНО ЕТИКЕТИРАО И МЕТУ НА ЦЕЛО ПОСТАВЉАО НОВИНАРИМА БН ТЕЛЕВИЗИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.02.2019 07:20

Вец на првом суђењу, из ове приказане фотографије, је видљиво да суд се не понаша у складу са професионалном етиком и стандардима јер је предсједавајуци вијећа доозволио/ла оптуженом да непристојно одјевен, у мајици кратких рукава присуствује рочишту. Подрска за новинара Владимира Ковацевића, а овај оптужени је дрзак, безобразан, ретардиран....

Name

Цорлеоне

21.02.2019 18:52

Зашто се оптужени смјешка у судници током суђења ? Управо због тога што му је ПАРТИЈА чврсто обећала да контролише Врховни суд и да ће све бити оборено или пресуђено како партија каже на Врховном суду !??? Зашто би се иначе смјешкао ?????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

21.02.2019 19:05

Ма Марко је од малена понасао се ретардирано.Само је вазно истрајати у истрази ко му је рекао да изврси то дијело.Покусати му понудити нагодбу за признање ко му је платио да изврси убиство Мада сам сигуран да онај сто пријети крампом у ледја зна све Њега би требало у истразни затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фјр

21.02.2019 19:39

МНОГИ.ПРАТЕ.ОВО.СУДЈЕЊЕ.ТУЗИЛАСТВО.И.СУДСТВО..МОРАЈУ.ДА.РАДЕ.ПО.ПРАВИМА.ЗАКОНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

21.02.2019 19:51

Налогодавац неце бити откривен јер ако буде неце да вази висе договор измедју изврсиоца и наруциоца. Изврсиоц це добити најминималнију казну по којој је ствар вец у затвору одлезао..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАР

21.02.2019 20:00

НАЈЕЛИ СЕ ПРОТЕИНА И МИСЛЕ ДА СУ ЈАКИ.СТО СУ ВАМ ТРЕБАЛЕ ПАЛИЦЕ КАДА СТЕ ДВОЈИЦА НАПАЛИ ПОСТЕНОГ ЦОВЈЕКА КОЈИ ЈЕ РАДИО САМО СВОЈ ПОСАО.ТОЛИКО КОЛКО СТЕ ЈАКИ.ИСПУАЦЕ ОВИ МИСИЦИ А ОНДА НЕМОЈ ИЗЛАЗИТИ НА УЛИЦУ ЈЕР ЦЕ ТЕ НАРОД ПЉУВАТИ КОЛИКО СИ ЈАДАН БИЈЕДНИЦЕ.ДОЦИЦЕ МАЦА НА ВРАТАНЦА И ТЕБИ И ОНИМА КОЈИ СУ ТЕ НАВРАТИЛИ НА ОВАЈ КУКАВИЦКИ ЦИН СЉАМУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

21.02.2019 20:34

Марко ни стида ни срама, сви сто туку и убијају мисле да це вецно бити јаки, младост брзо продје а освета увек сацека

ОДГОВОРИТЕ
Name

јелена

21.02.2019 20:37

Нема правде,правда је код Буде и Бурле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИТО КОРЛЕОНЕ

21.02.2019 22:01

Добро је да наручилац овог посла има имунитет а и увхерење да није урачунљив па извршилац може да се смјешка.Одговарати неће то је сигурно.

ОДГОВОРИТЕ