Федерер на шљаци послије три године!

Федерер се у Мадриду враћа на шљаку! Швајцарски тенисер, Роџер Федерер, играће ове године на Мастерсу у Мадриду, први пут после две године, званично је саопштено.  

Тенис 23.02.2019 | 11:30
Федерер на шљаци послије три године!
Један од најбољих светских тенисера пријавио је учешће на турниру "Мастерс 1000" серије у Мадриду.

После две године одсуства Роџер Федерер се дефинитивно враћа на шљаку. Швајцарски тенисер је заобилазио турнире на којима је знао да нема шансу поред Рафаела Надала, Новака Ђоковића, Доминика Тима и Александра Зверева, који се много боље сналазе на земљаној подлози, али је овог пута решио да се одмери с њима.

Како су саопштили челници мастерса у Мадриду, Федерер је званично пријавио наступ за овај турнир који ће се играти у мају. Није случајно Роџер изабрао да игра баш у главном граду Шпаније, јер је ту три пута у каријери био шампион. Док Рафаел Надал није загосподарио шљаком.

Како ће у Мадриду бити и Ђоковић и Надал, организатори трљају руке, јер очекују рекордну посету на трибинама.

„Федерер је један од најбољих тенисера свих времена. Његов повратак у Мадрид нама дође као поклон, а највише ће се обрадовати гледаоци, јер ће имати прилику да поново виде на делу тако јединственог играча“, оценио је директор турнира Фелисијано Лопез.

Роџер Федерер могао би овог пролећа да заигра на шљаци након паузе од чак три године!

Организатори мастерса у Мадриду потврдили су у среду да се Швајцарац пријавио за турнир заказан од 3. до 12. маја, на коме је освајао титулу три пута (2006, 2009, 2012) - највише после петоструког шампиона Рафаела Надала.

Тридесетседмогодишњи Федерер наступио је на мастерсу у Риму средином маја 2016, након чега је играо само турнире на тврдој подлози и на трави.

Светски рекордер са 20 гренд слем трофеја направио је заокрет јер жели да се припреми за Ролан Гарос, на коме га није било још од 2015. и пораза од Стена Вавринке у четвртфиналу.

"Френч опен" освојио је само једном, и то 2009. године, након што је други финалиста, Швеђанин Робин Содерлинг, претходно елиминисао Рафаела Надала и прекинуо доминацију шпанског аса започету 2005. године.

Федерер је повратак на шљаку и турнире на подлози која му најмање одговара најавио после пораза у осмини финала Аустралијан опена, али се тада још није знало на којим ће се турнирима, поред Ролан Гароса, тачно појавити.

Како се наводи у саопштењу организатора турнира, ово ће бити први турнир 37-годишњег Швајцарца на шљаци после две године и пораза од Доминика Тима у Риму, што ће бити увертира за Ролан Гарос на ком није наступао од 2015. године.

Федерер је други најуспешни тенисер на Мастерс турниру у Мадриду пошто га је освајао трипут, два мање од Шпанца Рафаела Надала, ком је то пет пута пошло за руком. 

Он је последњу титулу у Мадриду освојио 2012. године. 

Мастерс турнир у Мадриду играће се од 3. до 12. маја, а очекује се да ове сезоне учествују први тенисер света Новак Ђоковић, као и Надал.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар