Надал се враћа у Индијан Велс!

Други тенисер света Рафаел Надал после две године враћа се у Индијан Велс.

Тенис 22.02.2019 | 22:25
Надал се враћа у Индијан Велс!
Шпански тенисер, који прошле године у калифорнијској пустињи није играо због проблема са повредом десног кука, биће прво име на листи учесника на премијерном Ајзенхауер купу у Индијан Велсу.

Реч је о егзибицији која се игра 5. марта, два дана пре старта Мастерс турнира у Индијан велсу, а ове године играће се под називом "Рафа и пријатељи".

Вече је замишљено тако да играчи буду подељени у две групе где би играо свако са сваким, док би победници група играли финале. Иначе, то ће бити блиц мечеви у којим ће се играти по систему супер тај.брејка, до десет поена.

Осим Надала, најављено је да ће учествовати и Доминик Тим, Милош Раонић, Гаел Монфис и још два играча чија имена још нису објављена.

Победнику ће припасти и награда од 150.000 долара и све ће бити завршено непосредно пре почетка жреба за Индијан Велс. Турнир почиње у 19 часова по локалном времену, а приход од улазница чија је цена 25 долара иде у хуманитарне сврхе.

Иначе, Надал је у понедељак отворио и тениску академију у месташцу Коста Мухерес, у близини Канкуна у Мексику.

"Долазили смо овде често и јако нам је позната ова област. Желели смо баш овде да отворимо академију, желимо да допринесемо развоју тениса у Мексику", рекао је Надал.

Комплекс се састоји од осам шљакастих терена са рефлекторима, једног бетонског терена, гимназијума, свлачионица и продавнице опреме.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар