СП: Историјско злато за Шифрин у Ореу!

Америчка скијашица, Микаела Шифрин, победила је у слалому на Светском шампионату у шведском Ореу.  Нико никад као Микаела! Са 23 године ушла у историју скијања! Америчка скијашица освојила четврто злато у слалому на светским првенствима.

Остали спортови 16.02.2019 | 17:30
СП: Историјско злато за Шифрин у Ореу!
Постала је тако прва која је везала четири победе у једној дисциплини на светским шампионатима.

Њој је то друга златна медаља на Светском првенству у Ореу. Претходно је тријумфовала у супер џију, док је била друга у велеслалому.

Памти скијање велике асове, било је дама које су владале светом којима се дивила цела планета, али таква доминација какву је остварила Микаела Шифрин са само 23 године се не памти! Америчка скијашица је одбранила титулу првака света у слалому и то јој је четврто злато у тој дисциплинини у каријери. Са само 23 године!

Шифринова је на текућем шампионату у шведском Ореу освојила најсјајније одличје са 53 стотинке бољим резултатом од домаће скијашице Ане Свен Ларсон. Бронзу је освојила Словакиња Петра Влхова са 1,03 секунде слабијим резултатом од победнице.

Доминација Микаеле Шифрин у слалому почела је 2013. године на светском првенству у Шалдмингу, када је имала само 17 година. Титулу је одбранила две године касније у Бивер Крику, а славила је и 2017. године у Сент Морицу.

Американка има и злато са Олимпијских игара 2014. године у Сочију.

У досадашњој каријери остварила је 55 победа на тркама у Светском купу, по чему је трећа најбоља скијашица свих времена.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар