Спријечен напад терориста у СМ

Министарство унутрашњих послова Сјеверне Македоније спровело је акцију како би спријечило напад Исламске државе у тој земљи.

Регион 16.02.2019 | 07:37
Спријечен напад терориста у СМ
Македонска полиција ја акцију спровела након што је разменила оперативне информације са "партнерском земљом" о плановима екстремиста за терористички напад.

"У циљу ометања терористичког напада и остваривања превентивне функције, Министарство унутрашњих послова израдило је план мјера и активности, обезбједујуци адекватне налоге за њихово спроводење. 

Након примљених налога на више локација на територији земље извршена су претраживања, одузимањем предмета и уредаја повезаних с могуцим нападом. Министарство унутрашњих послова наставља са спроводењем акција, мјера и активности на обезбједивању градана", наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова Северне Македоније, преноси РТС. 

Амбасада САД у Скопљу упозорила је вечерас да у Сјеверној Македонији постоји повећан ризик од теротистичких напада "инспирисаних екстремистичком идеологијом". 

"Терористичке организације и појединци инспирисани екстремистичком идеологијом намјеравају да нападају грађане, укључујучи и америчке грађане на путовању", наводи се у упозорењу објављеном на сајту амбасаде САД (мк.усембассy.гов). 

Амерички држављани се позивају да у Северној Македонији "одржавају висок ниво будности", јер се терористички напади и други сигурносни инциденти дешавају без упозорења. 

"Терористи све чешће користе мање софистициране методе, укључујући возила, пиштоље и хладно оружје, и усмеравају се на гужве на јавним местима", пише у упозорењу, уз навођење потенцијалних места за нападе и контаката за помоћ на које могу да се јаве амерички држављани.

(Бета)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јоја

16.02.2019 08:57

Па зар их не стити нато и америка они им дојавили.ко је овде будала.ха ха

ОДГОВОРИТЕ