ФРА: Лион одмарао за Барсу!

Али лако добио. . .  Генган закуцан за дно, Ним бољи од Дижона! Фудбалери Лиона победили су пред домаћом публиком Генган са 2:1, у 25. колу Лиге 1.

Фудбал 15.02.2019 | 23:32
ФРА: Лион одмарао за Барсу!
Стрелци за домаћи састав били су Терије у 15. и Фекир у 35. минуту, док је једини погодак за госте постигао Ебоа у 21.

После двадесет и пет одиграних утакмица Лион је на трећем месту са 46 бодова, док је Генган последњепласирани са свега 14.

Генган у среду остаје одложен меч 23. кола против Бордоа, док их за викенд очекује меч са Анжеом. Лион у 26. колу гостује Монаку. 

Фудбалеир Нима савладали су са 2:0 екипу Дижона. 

Домаћи састав одиграо је добар меч, а до тријумфа су дошли головима Саванијеа и Бобишона. 

Ним заузима девето место са 36 бодова, док је Дижон једну позицију изнад зоне испадања. Дижон у наредном колу чека Сент Етјен, док Ним гостује ПСЖ.

Лион је преболео пораз од Нице и успешно наставио потеру за Лилом и местом које директно води у Лигу шампиона. Екипа Бруна Женесија озбиљно се додуше намучила са фењерашем Генганом (2:1), али само у резултатском смислу.  

Гости су у ретким моментима успевали да организују смисленији напад и озбиљно припрете, што и не чуди, ако се у обзир узме да су лопту имали у поседу тек 29 одсто времена. Гол који су постигли пао је из прекида, после корнера, све остало вредно помена тиче се домаћег састава. 

Женесио је на клупи оставио Мемфиса Депаја и Тангија Ндомбелеа, двојицу вероватно кључних играча овог тима, уз Набила Фекира, Ауара и Бертранда Траореа. Изостанак двојице од петорице "носећих стубова" није могао да остане непримећен. Лион се мучио да доминацију у пољу претвори у нешто конкретно, у шансе пре свега, па је Генган практично био жив све до самог краја утакмице. 

Голове за домаћи тим постигли су Мартин Терије и Набил Фекир. Овај други био је посебно леп...

Лион је сада на три бода заостатка у односу на Лил, ког у недељу чека мали дерби са Монпељеом. Лавови наредног викенда иду Монаку, али пре тога им долази Барселона у оквиру првог меча осмине финала Лиге шампиона. То је сасвим извесно један од разлога што је Женесио комбиновао и на терен није извео најјачи тим...

Лига 1, 25. коло:

Ним – Дижон 2:0 (1:0)
Саваније 28, Бобишон 83

Лион – Генган 2:1 (2:1)
Терије 15, Фекир 35 - Ебоа 12

субота:

17.00 Марсеј – Амијен
20.00 Анже – Ница
20.00 Монако – Нант

недеља:

15.00 Бордо – Тулуз
15.00 Каен – Стразбур
15.00 Лил – Монпеље
17.00 Ремс – Рен
21.00 С. Етјен – ПСЖ

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар