Цвајта: Шамарчина Келну, од 2:0 до 2:3, за 12 минута!

Трка за директан пласман у Бундеслигу сада је потпуно отворена. . .

Фудбал 15.02.2019 | 22:57
Цвајта: Шамарчина Келну, од 2:0 до 2:3, за 12 минута!
Келн је дефинитивно у проблему. У ноћи када је атмосфера требало да буде карневалска, пре свега због повратка у клуб и новог дебија за Антонија Модеста, на Мингенсдорферу озбиљан шок - пораз од Падерборна после вођства од 2:0 и чак трећи неуспех Јарчева у претходне четири рунде. 

Чети Маркуса Анфанга очајнички је било потребно да бар не изгуби на овом непријатом гостовању против захукталог Падерборна, како би се пре свега учврстила на другој позицији, међутим после ових 2:3 трка за директан пласман у Бундеслигу постаје потпуно отворена. И даље Келн први фаворит, уз Хамбургер, наравно, али сада је озбиљан притисак на плећима славног клуба, пошто га не јури само један тим, већ неколико. И сви су му за петама, два бода минуса. 

Антони Модест чак је у повратничком мечу успео да постигне погодак. Био је то гол у 73. минуту за сигурних 0:2 - пртетходно је Кордоба начео домаћина - међутим тек тада је кренуо прави шоу. Криминална одбрана Келна дозволила је у 80. минуту да лопта прође кроз цео петерац и дође до Текпетија (1:2), да би шест минута касније Прегер прелепом параболом из волеја поравнао за ерупцију одушевљења на стадиону. 

Ни ту није био крај Келновој трагедији. Марлон Ритер ушао је у игру у 46. минуту, а и 92. постигао трећи погодак за Падерборн. Велеобрт какав се не виђа сваки дан. 

Треба поменути да су гости од 89. минута играли с човеком мање, искључен је Флоријан Кајнц, зимско појачање Јарчева, али та чињеница најмање је утицала на коначан исход и овај преокрет...  

ЦВАЈТА - 22. КОЛО

Петак

Сандхаузен - Дармштат 1:1 (1:1)
/Шлезенер 24 - Кемпе 34пен/

Падерборн - Келн 3:2 (0:1)
/Текпети 80, Прегер 86, Ритер 90+2 - Кордоба 38, Модест 73/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар